Annonse


Her kan du snart laste ned Windows 9

15. september avslørte Microsoft offisielt at de tirsdag denne uken (klokken 19:00 norsk tid) skal avsløre Windows 9. Vi følger avsløringene fortløpende.

Imorgen braker det løs
Og siden det bare er en dag igjen før den store dagen, har det poppet opp en rekke interessante nyheter vedrørende den nye avdukingen som skal finne sted i San Francisco, California.

Det nye OS-et ventes å være ferdigutviklet i april neste år, men allerede denne uken vil de som ønsker kunne laste ned en teknisk test-versjon av Windows Threshold (kodenavn).

Hva blir navnet?
Hva det endelige navnet blir, vites ikke – Windows 9 er selvsagt en het kandidat (spesielt grunnet dette bilde). Eller blir det niende Windows OS-et kanskje bare døpt «Windows»?

En ting er sikkert: Selskapet har nok ingen planer om å beholde den belastede Windows 8-merkevaren.

Det er ikke en umulighet nå som Microsoft satser på mer jevnlige oppdatgeringer, istedet for gigant-oppdateringer hvert femte år.

Rundt 4 GB
Microsoft var litt for tidige ute og gjorde tilgjenglig (og senere trakk) nettsiden hvor man vil kunne laste ned testversjonen.

Du vil kunne laste ned Windows 9 Threshold fra denne (http://prev.windows.microsoft.com/) adressen når Microsoft er klare en eller annen gang i løpet av morgendagen.

64-bit-versjonen kommer til å bli på rundt 4 GB, mens de som ønsker 32-bit-versjonen må laste ned rundt 3 GB.

Blir trolig gratis for mange
Men en enda større lekkasje er det nok Microsoft-sjefen i Indonesia som står for. For ifølge 
Andreas Diantoro blir Windows 9 en gratis oppgradring for de som allerede har kjøpt Windows 8.

Det er ikke første gang vi hører at niern blir gratis, men frem til nå har det bare vært rykter. Det blir spennende å se om det blir gratis også for de som ikke har kjøpt butikkversjonen, men om det også blir gjeldende for maskiner som ble levert med åttern.
 

Kilder:
Neowin
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse