London, Britain - 15 Apr 2013

Annonse


– Regn med at VPN-brukere er pirater

Det britiske kringkastingsselskapet BBC liker dårlig at folk laster ned programmene deres ulovlig.

Bekymret for Top Gear og Dr. Who
Derfor har de nå rettet en henstilling til australske myndigheter om å instruere bredbåndsleverandører til å uten videre anta at storbrukere er pirater.

Det er spesielt populære serier som Dr. Who og Top Gear BBC er bekymret for.

Betydelige ressurser
– Selv om BBC bruker betydelige ressurser på å ta ned og blokkere tilgangen til dette Doctor Who-materialet, var det nesten 13 000 forsøk på å laste ned dette materialet fra australske IP-adresser mellom den tiden de var ulovlig tilgjengelige og utløpstiden på den lovlige perioden, skriver BBC i sitt notat til den australske regjeringen.

BBC ligger på betal-TV i Australia som i mange andre land. Nå frykter britene at omfattende ulovlig nedlasting kan komme til å gå ut over inntektene.

Ødela premieren
Spesielt bekymret er de over at den nye Dr. Who-serien lekket til nett lenge før den kom på skjermen offisielt og dermed ødela for den offisielle TV-premieren.

– Nettleverandører bør advare de man har mistanke om bryter opphavsretten gjennom et gradert varslingssystem. Gjennom dette bør de informeres om at det de gjør er ulovlig. Samtidig bør man opplyse em om loven, samt viktigheten av at innhold og tjenester får inntekter. Det bør også opplyses om hvor de kan få tak i materialet på lovlig vis. Om kundene ikke tar advarslene alvorlig bør det settes inn strengere tiltak, skriver BBC.

– Gå etter VPN-brukerne
Og hvem er det de har i tankene? Jo, de som bruker VPN (Virtual Private Network), altså logger seg inn via en tredjepartsmaskin for å skule sine spor.

– Utviklingen av peer-to-peer-programvareprotokoller som innebærer desentralisert arkitektur har satt brukerne i stand til å laste ned innhold fra flere ulike vertsmaskiner. Dermed har etterforskning og straff for opphavsrettsbrudd blitt en komplisert oppgave. Situasjonen er ytterligere forverret med virtuelle, private nettverk (VPN) og proxy-servere. Dette gjør at de kan komme rundt lokale blokkeringer og dermed minske sjansene ytterligere for å bli oppdaget, står det å lese i brevet fra BBC.

Skjult IP og høye volum
BBC synes det bare er rimelig å mistenke slike brukere for å ha urent mel i posen.

– Det er rimelig å pålegge nettleverandørene å avdekke brukermønstre som er mistenkelige og som indikerer at brukeren er engasjert i aktiviteter som bryter opphavsretten. Slik oppførsel innebærer ofte illegitime verktøy som skjult IP i kombinasjon med høye nedlastingsvolumer, heter det videre i dokumentet.

Kilde:
Torrentfreak.com

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse