Annonse


– Det største framskrittet i iPhone-historien!

Da Tim Cook entret scenen, var det første han viste fram to nye iPhone-modeller: iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Standardversjonen har 4,7 tommers skjerm, mens Plus-varianten har hele 5,5 tommer.

Han kalte telefonene “det største framskrittet i iPhone-historien”.

iPhone 6 har et spesielt breddemodus for startskjermen. (Ill.: Apple)

Svært tynne
Begge modellene har det Apple kaller Retina HD, med henholdsvis 1334×750, 1920x1080p oppløsning. Telefonene er utvilsomt slanke: henholdsvis 6,9mm og 7,1mm. iPhone 5S er til sammenligning 7,6mm tykk.

Begge kommer med noe Apple kaller for Retina HD, med henholdsvis 1334×750, 1920x1080p oppløsning. Og de er svært tynne – 6,9mm og 7,1mm. Iphone 5S er til sammenligning 7,6mm.

Kan bestilles 26. september
Telefonen kan forhåndsbestilles i Norge fra 26. september. Prisen for iPhone 6 er satt til 5790, mens Plus-utgaven koster 6 690 kroner.

Lagringskapasitetsvalgene er 16, 63 og 128GB. De har med andre ord fjernet 32GB-valget. Foreløpig ser det ut til at bare 16GB er tilgjengelig Norge, og prisene gjelder for denne.

iPhone 5s og 5c vil selges fortsatt.

Prisen er ennå ikke klar, men den rimeligste iPhone 6 i standardstørrelse skal koste 199 dollar i USA (trolig med binding).

Raskere telefon med raskere nett
Telefonen skal være opptil 50 prosent raskere enn forgjengeren. Den har støtte for 802.11ac, den aller siste og raskeste standarden for trådløst Internett.

Den har innebygd barometer.

Den måler i tillegg kontinuerlig bevegelsesdata fra akselerometer, gyroskop og kompass.

Foto og video
Objektivet har maks blender på F2,2 og optisk stabilisator (bare i Plus-utgaven). Tar bilder med opptil 43 megapiksler i panorama-modus (men selve kameraet er 8 piksler).

Er du kreativ video-entusiast, kan du ta Time lapse-video

– Først erstattet vi stillbildekameraet, nå er det videokameraets tur, sier Apples David Schiller.

Eget betalingssystem med NFC
Begge modellene har NFC (trådløs nærfeltskommunikasjon) for enkel betaling. Apple bruker uttrykket “Farvel til lommeboka”. Apple har også laget sitt eget betalingssystem: Apple Pay. Dette fungerer også med den Apple Watch-klokka (se under).

iOS 8
Vil bli kompatibelt med iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPod Touch 5. generasjon, iPad 2, iPad med Retina-skjerm, iPad Air, iPad mini, iPad mini med Retina-skjerm.

Kommer som gratis nedlasting 17. september.

Tim Cook tilbake på scenen med det gamle Steve Jobs-uttrykket “and now one more thing…

Apple Watch – altså IKKE iWatch, som alle trodde. Les egen sak om klokka.

U2 på scenen
Apple kunne også forkynne at de gir bort U2s ferske album “Songs of Innocence” til  iTunes-brukere i 119 land . Helt gratis fram til 13. oktober.

Om vi ser bort fra at det ikke koster noe, vil albumet trolig bli det mestselgende i historien med over 500 millioner (potensielle) nedlastinger.

Og sannelig: U2 entret scenen og spilte live.

Dette skulle kuben brukes til
Og til slutt var det det merkelige, hvite kube-huset. Det viser seg at det er her de inviterte journalistene får prøve de to produktene Apple presenterte.

Inne i den hvite kuben får journlistene prøve iPhone 6 og Apple Watch. (Ill.: Apple)

Følg også dekningen på Dagbladet.no (video med 30 minutters forsinkelse) og DinSide.no. Flere iPhone 6-spesifikasjoner og bilder finner du nå på Apples norske nettsted.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse