Annonse


Ja, du kan ringe med den

Samsung kunne i natt norsk tid stolt presentere Gear S, en smartklokke med buet skjerm og direkte forbindelse til mobilnettet via 3G.

Samtaler og tekst
Det betyr at du via håndleddet både kan ringe ut, svare på samtaler og sende og motta SMS, i tillegg til alle de andre funksjonene du er vant til fra vanlig mobil.

– Utvider kommunikasjonen
I den ferske pressemeldingen fra Samsung heter det blant annet:

Samsung Gear S utvider kommunikasjonsmulighetene til å inkludere både 3G, Bluetooth og WiFi-tilkobling, slik at brukerne kan holde seg oppdatert med sømløse varslinger fra sosiale nettverk, kalendere og programmer selv når de er borte fra telefonen sin.

Annonse


Den lar brukerne kjapt svare på innkommende meldinger med tastaturet på skjermen, eller bruke forbedret stemmestyring for å sikre at oppgavene kan gjennomføres umiddelbart. Og ikke minst: Med Samsung Gear S kan folk sømløst ringe og motta samtaler direkte fra håndleddet, eller få samtaler videresendt fra sine smarttelefoner.

Klar i oktober
Samsung lover opptil to døgns batterilevetid med 300mAh Li-ion-batteriet om bord.

Klokka har en rekke helse- og treningsapper. Den har også innebygd akselerometer, gyroskop, kompass, hjertefrekvensmåler og barometer.

Den skal etter planen være klar for salg i hele verden i oktober. Prisen er imidlertid ikke klar ennå.

Ikke først
Samsung er på ingen måte er først ute med klokke du både kan ringe og sende sms fra.

Allerede i 2009 presenterte LG sin GD910, og siden har det dukket opp flere modeller med 3G.

Får konkurranse
Så langt har imidlertid konseptet ikke vært noen stor sukesess, og det gjenstår å se om en gigant som Samsung kan lykkes med det.

Både LG og Mororola er klare med nye smartklokker i høst. Og når vi dag fikk vite  at den sagnomsuste «iWatch» fra Apple kan komme 9. september, er det ingen grunn til å tro at Samsung får ha dette markedet for seg selv.

Kilder:
Samsung
CNET
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse