Annonse


«Lik i begge ender»-kabelen på vei

Rett før jul i fjor skrev vi om den nye USB-kabelen (Type C) som er lik i begge ender.

Skal spikres om en måned
Nå er spesifikasjonene endelig ferdige. Dermed er alt klart for  produksjon, melder USB-konsortiets nettsted USB.org.

Den 16. og 17. september samles konsortiet i Seattle i USA. Og da ventes det at den endelige godkjenningen av den nye standarden skjer.

Slik ser porten til den nye USB-pluggen ut (til høyre dagens USB-port). (Ill.: USB 3.0 Promotor Group)

– Har nærmest løpt ned døra
Interessen for det nye kabelformatet har vært stor, kan lederen av USB 3.0 Promotor Group Brad Saunders fortelle.

Annonse


– Representanter for fra PC-, mobil-, bil og IoT (Internet of Things – «tingenes Internett», journ.anm.)-industriene har nærmest løpt ned døra vår i påvente av denne nye standarden, sier Saunders.

Flere forbedringer
I tillegg til den åpenbare fordelen at du ikke lenger trenger å tenke på hvilken ende du skal stikke hvor, har også Type C-kabelen andre fordeler som ligger i den nye USB 3.1/Superspeed-standarden som den støtter.

Blant annet er hastigheten er økt fra 5 til 10 Gigabit pr. sekund, mens strømleveransen er økt til 100W. I tillegg går strømmen begge veier, slik at begge enheter som er sammenkoblet kan fungere som lader og strømforsyning for hverandre.

I tillegg er skjermingen betydelig bedre, slik at kabelen er langt bedre beskyttet mot støy fra elektrisk utstyr enn dagens USB-kabler.

Kan la vente på seg
Det vil nok drøye en god stund før de første produktene med USB Type C-porter dukker opp.

Men på sikt vil nok trolig både mobiltelefoner, PC-er og nettbrett (trolig minus Apple, som kjører sitt eget løp) med Type C-kobling dukke opp.

Kilde:
USB.org

 

Annonse