Annonse


Snart kan du se fargen på skjorta hans

Synes du satellittbildene fra Google Maps og Bing er uskarpe?

Redd for fiender
Årsaken er at USAs myndigheter, som langt på vei kontrollerer verdens åpne satellittsystemer, har vært redde for at bildene skulle være til for mye glede og nytte for spioner og terrorister.

Nå lemper USA på restriksjonene og flytter grensen for hvor små detaljer som kan vises på bilder fra 50 centimeters til 30.

Kan bli advokat-mat
Forskjellen er kanskje ikke så himmelropende, men den er nok til at advokatbransjen nå venter søksmål fra folk som føler at privatlivet deres er truet.

Annonse


For eksempel skal du nå kunne se om rikingene på godset bruker tennis eller badminton-racketer.

Og selv om du neppe ser merkelappen, skal det nå la seg gjøre å avgjøre om genseren fyren på bildet har på seg er av merke LaCoste eller Henri Lloyd.

Krevde fly før
Jeffrey Tarr i selskapet Digital Globe sier til BBC at mens det tidligere krevde fly for å fotografere gjenstander som er mindre enn 50 cm fra lufta, gjør ny teknologi gjort det mulig å fotografere enda mindre detaljer fra satellitt.

Tarr hilser derfor avgjørelsen fra amerikanske myndigheter velkommen. Det samme gjør Google, som for en uke siden kunngjorde at vil kjøpe satellittselskapet Skybox får å skaffe seg bedre bildemateriale til sine kart.

Annonse