Annonse


Hva tror du denne PC-en er laget av?

Våre forfedre brukte krystallmottaker da de hørte på radio for 80 år siden.

Ikke noe råskinn, akkurat
Nå har lignende teknologi kommet til heder og verdighet igjen – denne gangen i PC-verdenen.

Nei, vi snakker ikke om en nyhet som vil snu opp ned på PC-industrien. Men maskinen som den tyske kunstneren Ralf Baecker har laget fungerer faktisk, selv om det ikke akkurat er snakk om noe råskinn for gamere.

Bygger med grunnsteinene
Baeckers prosjekt «Irrational Computing» er ment å vise at datamaskiner kan bygges med informasjonsteknologiens grunnsteiner – halvlederkrystaller.

Annonse
Baecker forklarer prosjektet slik:

« Irrational Computing» undersøker materialet, estetikken og potensialet i digitale prosesser. De grunnleggende råmaterialene i informasjonsteknologien som omgir oss er halvlederkrystaller som silisium, kvarts eller silisiumkarbid, som takket være dagens avanserte mikroteknologi og ekstremt sofistikerte prosedyrer blir behandlet i transistorer eller integrerte kretser (IC). Vi har for lengst sluttet å forholde oss til materialet i moderne mikroprosessorer, og den ekstreme miniatyriseringen og innholdet i de svarte boksene våre unngår visuell fortolkning.

Stilles ut i Kina
Kunsteren vil med andre ord ta tilbake det egentlige, og igjen gi oss en fysisk forståelse av teknologien vi omgir oss med.

Verket skal stilles ut på Thingworld i Beijing, Kina fra den 10. august.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse