Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lumia-serien til Nokia er årsaken til at Windows Phone selger stadig bedre, men de har en lang vei å gå for å nå Android og iOS. (Ill.: Nokia)

Microsoft på rett vei med Windows Phone

Over dobling av salget.

Windows Phone er på rett vei ifølge ferske tall fra ABI Research.

Doblet salget
De er nå den tredje største smartmobil-plattformen, og Nokia har klart, med sin Lumia-serie, å gjøre WIndows Phone til et interessant valg nummer tre for stadig flere, spesielt de som er lei av iOS og Android.

Salget av Windows Phone-mobiler har mer en doblet seg (119 prosent) i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor internasjonalt.

Les også: Se, en Windows Phone 8.1-mobil til 1295 kroner.

Markedsandeler
1. Android: 44 prosent.

2. «Dumbphones»: 30 prosent.

3. AOSP («Vanilla Android» bygget på Googles Android-kildekode): 13 prosent.

4. iOS: 10 prosent.

5. Windows Phone: 3 prosent (opp 1 prosent).

Verdt å merke seg er at såkalte «dumbphones», altså mobiler uten et avansert smartmobil-OS, har mistet 5 prosent markedsandel.

De aller fleste av disse kundene har gått til Android, ifølge ABI Research.

13.2 millioner solgte Windows Phones
Tre prosent er lite i den store sammenheng, men Microsoft kan uansett glede seg over at det sakte men sikkert ser ut til å gå riktig vei. De solgte 13.2 millioner enheter i løpet av de siste tre månedene, og kan derfor glede seg over 1 prosent større markedsandel.

Apples iPhone 5s selger godt, men mobil-salget til Cupertino-selskapet ser ut til å stagnere: De er opp 17 prosent i forhold til samme periode i 2013, men ned 14 prosent i forhold til fjerde kvartal i fjor.
 

Kilde:
BusinessWire

Stikkord: windows phone