Annonse


Rene amatører vil avgjøre saken

I går kveld  norsk tid startet den nye rettssaken mellom Apple og Samsung.

Ny runde
Som kjent vant Apple i første runde i august 2012, der de ble tilkjent en milliard dollar og Samsung måtte trekke tilbake en rekke (riktignok utdaterte) mobiltelefoner og nettbrett.

Denne gangen er det fem nye patenter det dreier seg om. Apple mener at Samsung har kopiert disse, og krever blant annet 40 dollar (om lag 238 kroner) for hver eneste Galaxy S3-telefon Samsung har solgt.

Ikke-teknisk jury
Den første dagen var preget av formaliteter, og amerikanske medier fant lite å skrive hjem om.

Annonse


En viss oppsikt vakte det likevel at de seks kvinnene og fire mennene som utgjør juryen ikke befinner seg en eneste med formell IT-kompetanse.

Salsa-dans
Ifølge CNet er ett av jurymedlemmene politikonstabel, mens et annet er pensjonært lærer som har salasa-dans som sin stor hobby.

Den eneste som kan skilte med en viss kompetanse på området saken dreier seg om er en tidligere IBM-ansatt. Men han arbeidet ikke med IT, men derimot med fornybar energi.

Bruker iPhone og S-telefoner
Interessant nok bruker samtlige jurymedlemmer Samsung- eller Apple-telefoner, med antallet nokså likt fordelt.

Ingen bruker telefoner av andre merker, som Blackberry, Nokia, LG eller Motorola.

Mange vitner
Hvor mye dette vil ha å si for utfallet, er uvisst. Juryen skal jo avgjøre om patenter er misbrukt, og trenger kanskje mer sunn fornuft enn teknisk kompetanse.

I løpet av saken vil partene kalle inn en rekke ekspertvitner, så det blir trolig ingen mangel på tekniske bevis og motbevis.

 

Annonse