Annonse


Her er Sonys VR-brille

Det har lenge gått rykter om at Sony er i ferd med å utvikle en konkurrent til VR-spillbrillen Oculus Rift, og de fleste ventet at de skulle legge fram plenene på årets GDC (Game Deveolopers Conference), som denne uka foregår i San Francisco.

Viste fram prototype
I natt norsk tid skjedde det.

Sony kunne presentere en prototype av Morpheus, en PS4-brille som har to fem tommers 1920 x 1080-skjermer, én for hvert øye for å gi 90 graders synsfelt.

Drømmenes gud
Det kan være Morfevs, drømmenes gud i gresk mytologi, som har inspirert Sony. Men brillene (eller rettere sagt prosjektet) kan også være oppkalt etter Laurence Fishburnes uforglemmelige karakter i science fiction-filmtrilogien Matrix.

Annonse
Demo-spill
Messedeltakerne kan glede seg over Morpheus-spill, som allerede blir demonstrert på messegulvet.

Et stykke unna
Men brillene er ennå er et stykke unna for deg og meg. Sony vil verken ut med lanseringsdato, priser eller ytterligere tekniske data.

– Vi vil fortsette utviklingen av Morpheus med tanke på en framtidig kommersiell lansering, sier de.

Roterer med hodet
Litt om hvordan brillen virker i praksis vil de derimot si.

– Treghetssensorer innebygd i den hodemontere enheten og et PlayStation-kamera sporer nøyaktig hodets orientering og bevegelse. Når spillerens hode roterer, roteres samtidig bildet av den virtuelle verdenen naturlig og intuitivt i sanntid, forklarte Sonys forsknings- og utviklingsingeniør Richard Marks.

Nesten fysiske våpen
Og at dette blir en ytterst realistisk spillopplevelse, er Sony ikke i tvil om.

Brillene gjenkjennes som et virtuelt objekt i spillet, noe som gir mange kreative muligheter for utviklerne av framtidige PS4-spill.

Morpheus vil ifølge Marks reprodusere spillerens hender og sverd i spillet, slik at spillerne føler de fysisk kjemper mot fiender med sverdet i den virtuelle verden.

Ikke trådløs
De som var tilstede gjorde observasjoner som tyder på at brillene er utstyrt både med USB og HDMI-tilkobling. Foreløpig fungerer den bare med kabel (5 meter lang på demonstrasjonen).

Lydsystemet er en form for simulert surround (binaural audio).

Kilder:
Reuters
The Verge
The Register
Engadget

Se også: Pressfire.no

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse