Annonse


Svenske vil lage nytt «Street View»

Google Street View kan ikke alltid hjelpe deg om du står fast på en liten kjerrevei i midten av Ingenmannsland.

Men det kan en svenske med det norskklingende navnet Jan Erik Solem.

Startet med ansikter
Solem var i sin tid førsteamanuesis i matematikk ved universitetet i Lund, men flyttet senere til San Francisco for å drive business.

Der startet han ansiktsgjenkjenningsselskapet Polar Rose, som i 2010 ble solgt til Apple for en antatt sum av 173 millioner kroner.

Annonse
Flyttet hjem igjen
Han burde dermed ha penger nok til å utvikle nye prosjekter.

Nå har Solem ifølge Öresund-regionens nyhetsbyrå Rapidus flyttet hjem igjen til Skåne, der han skal sysle med sitt nye selskap Mapillary.

Ta bilder med app
Som man ser av lenken over er Mapillary allerede oppe og går som et tillegg til Google Street View, og Solem oppfordrer alle til å legge inn egne, lokale bilder av avkroker som Street View ikke dekker.

For å kunne bidra må du først laste ned Mapillary-appen, som er tilgjengelig både for Android og iOS.

I tillegg kan du legge inn Mapillary-moduler på egne nettsider eller gjøre andre og mer avanserte ting ved hjelp av et eget API.

Stor interesse
Så langt har det ikke skortet på interesse, skal vi tro Solem selv.

– Tvert i mot ser mange nytten av å ha bilder til kart over sine egne strøk, sine egne joggeturer og så videre. Takket være mobiltelefoner trenger man ikke sende en bil eller lignende for å ta gatebilder. Alt finnes allerede der, i lomma på den som er motivert nok til å ta bildene, sier han til Internetworld.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse