Beyonce performs from the stage and on top of a piano as she brings the Mrs. Carter Show World Tour to a stop at Staples Center in Los Angeles, CA

Annonse


Nå har Apple fått strømmeskrekken

Så langt har ingen i Apple offisielt sagt at strømming a la Spotify og Wimp ødelegger for iTunes.

Kraftig tilbake
Men ifølge Los Angeles Times presser nå Apple platebransjen for å få mer eksklusivt innhold, slik at ikke strømmetjenestene der ute skal få overta for stor del av markedet.

Det er liten tvil om at nedlasting – både lovlig som iTunes og ulovlig som Pirate Bay – har gått kraftig tilbake etter at strømming kom på plass både for film og musikk.

Ned 12-13 prosent
Ifølge måleselskapet Nielsen gikk salget av enkeltlåter i USA ned med 12 prosent de første åtte ukene i 2014 sammenlignet med samme periode i fjor.

Annonse
Og enda verre står det til med album-nedlastingen. Her er nedgangen på 13 prosent.

iTunes er fortsatt helt dominerende, med 80 prosent av alle lovlige nedlastinger i USA. Amazon og alle de andre ligger med andre ord langt bak.

Beyonce-suksess
Like før jul i fjor slapp toppartisten Beyonce sitt siste album «Beyoncé» eksklusivt på iTunes. Med andre ord kunne du verken kjøpe det på CD eller høre det på Spotify (det kan du imidlertid nå).

Det eksklusive slippet var en stor suksess både for artisten og iTunes, og ble med god margin det raskeste selgende albumet på iTunes noensinne.

Andre følger etter
Nå har andre artister fulgt etter. Hip hop-artisten Kid Cudi er ikke i Beyonce-klassen. Men da han slapp sitt nye album «
Satellite Flight: The Journey to Mother Moon» eksklusivt på iTunes forrige uke solgte han 87 000 av albumet på denne måten.

Med Apples markedsmakt vil platebransjen utvilsomt lytte når IT-giganten i Cupertino nå forlanger å få mer musikk for seg selv i en perioden før Spotify og Wimp slipper til.

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse