Annonse


Dette er Apples «CarPlay»

CarPlay gjør det enklere å bruke iPhone i bilen.

Mange produsenter med CarPlay-avtale
Det har Apple akkurat annonsert i en fersk pressemelding mandag morgen norsk tid. En rekke bilprodusenter har spikret avtaler med selskapet om integrasjon i 2014:

«CarPlay gir iPhone-brukere en utrolig intuitiv måte å ringe, bruke kart, høre på musikk og få tilgang til meldinger med bare et ord eller en berøring.

Brukere kan enkelt kontrollere CarPlay fra bilens opprinnelige grensesnitt eller med trykk-og-hold-taleknappen på rattet for å aktivere Siri uten distraksjon.»

Annonse
Har du en Ferrari, Mercedes-Benz eller en Volvo, kommer CarPlay til utvalgte modeller denne uken, mens BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota Motor Corp kommer med støttede modeller senere.

(Ill.: Apple)

Siri er med
«
Når en iPhone er koblet til et kjøretøy med CarPlay-integrasjon, helper Siri med enkel tilgang til kontakter, samtaler og voicemail. Når du får en melding gjør Siri det enkelt for føreren å svare på den ved hjelp av stemmekommandoer.

Siri leser nemlig opp meldingene, for så å gi mulighet til å diktere et svar, eller å ringe», heter det i pressemeldingen.

CarPlay er selvsagt koblet mot Apple Maps. Dette for å kunne levere stedsinformasjon hentet ut fra tidligere reiser, kontakter, e-post eller meldinger. Det er også mulig å spørre Siri om veien. Punkt-til-punkt-navigasjonen sendes så til bilens innebygde panel.

(Ill.: Apple)

Spotify

Man kan også be Siri om å spille radio og musikk, også fra tredjeparts-tjenester som Spotify, iHeartRadio, Beats Radio og Stitcher. Apple PodCasts-app er også støttet.

CarPlay kommer som en oppdatering til iOS 7 (trolig 7.1 som er ventet om rundt en uke), og fungerer med alle Apple iPhones med Lightning-tilkobling.

CarPlay kommer altså til utvalgte biler i løpet av 2014.

Pressmeldingen er på engelsk, og det står ingenting om norsk Siri-støtte, men vi har kontaktet Apple for oppklaring vedrørende støtten her hjemme.

(Ill.: Apple)

Kilder:
Apple pressemelding
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse