Skal han skape Googles «iPhone»?

Etter at det i går ble kjent at Google selger Motorola, er det langt mer spennende og positive nyheter TechCrunch nå kan avsløre.

Svært spennende
Kule nok er termostat og røykvarslene til Nest, selskapet Google akkurat har kjøpt, men mye mer spennende er det at selskapet, med iPod-ens far Tony Fadell (44) i spissen, skal bli Googles topp-maskinvareteam hos Google, ifølge TechCrunch. Foruten å ha ansvaret for 18 iPod-modeller, arbeidet han med tre iPhones før han startet Nest.

Om dette stemmer er det mye enklere å skjønne hvorfor Fadell valgte å ta med seg selskapet til Google.

Dessuten er han en leder medarbeidere respekterer fordi han er svært god på både program- og maskinvare. På den måten kan Google vinne kampen om de beste maskinvare-utviklerne.

Les også: – Han blir Microsoft-sjef.

Google – det nye Apple?
Fadell har siden nyheten opp Nest-oppkjøpet ble avslørt påpekt at selskapet hans skal jobbe uavhengig innenfor Google, men vi er ikke helt sikre på hvordan dette skal fungere nå.

Google skal uansett ha utrykt ønske om å sette Fadell til å jobbe med dingser som er mer relevante for Google; nettbrett, Google Glass, mobiler eller kanskje en smartklokke?

Dette er uansett et stort scoop for Google, som muligens har planer om å posisjonere seg mye mer som et maskinvare-selskap på samme måte som Apple er det. Det kan jo tyde på at de ønsker å gjøre dette selv siden de kvittet seg med Motorola.

Med tanke på hvor sterke Google er på søk og nett-tjenester kan de bli enda farligere for konkurrentene.

 

Kilde:
TechCrunch