Stengt etter hacking og drapstrusler

Over  100 000 poster med dommer avsagt av svenske domstoler var tilgjengelig på nett, komplett med personnummer, adresser, opplysninger og statsborgerskap og bostedsplassering på kart.

Gikk etter drapstrusler
Databasen reklamerte med «millioner av rettsdokumenter til din disposisjon» og var et slags forsøk på å skape en lignende åpenhet som det man har i USA, der man i mange stater ved et enkelt nettsøk kan finne ut om noen i nabolaget har gjort noe galt.

Nettstedet møtte krass kritikk fra personvernhold, og en av personene bak prosjektet,  Pontus Ljunggren, valgte tirsdag å trekke seg ut etter å ha mottatt drapstrusler. 

Forsvant etter DDoS
Den sensitive informasjonen var i utgangspunktet bare tilgjengelig for betalende kunder.

Men etter at databasen ble hacket i går, kunne hvem som helst gå inn og finne dommene og informasjon om de dømte.

Så forsvant hele tjenesten fra nettet.

– Aksepterer ikke kriminalitet
Nettlverandøren til Lexbase er Bahnhof, som utvilsomt har vært i hardt vær før. Nå er imidlertid søkemotoren stengt, ifølge Bahnhof selv på grunn av DDoS-angrep.

– Vi tilbyr utelukkende serverplass og tilkobling til Internett. Derimot kan vi ikke akseptere rent kriminelle handlinger, som hackerangrep rettet mot å få tak i betalingsinformasjon, skriver Bahnhofs styreformann Andreas Norman i en pressemelding.

Norman oppfordrer alle som har lagt igjen kort- og betalingsinformasjon til å ta kontakt med Bahnhof.

Kontroversiell leverandør
Den svenske nettleverandøren kom første gang i medienes søkelys i 2005, da politiet raidet lokalene deres etter tips fra piratjegerne Antipiratbyrån.

Bahnhof påsto at bevismaterialet var plantet av Antipriatbyrån selv, og saken endte til slutt med et forlik.

Senere ble de kjent for å huse serverne til Wikileaks, som de senere solgte (tomme) på det åpne markedet.

Kilder:
Aftonbladet.se
DN.se