Annonse


Gates: – Jeg kommer aldri tilbake som toppsjef

Det stilles nå spørsmålstegn om hvorvidt Bill Gates strategi om å være halvveis involvert er det beste for selskapet.

Riktig avgjørelse?
Uansett, han har bestemt seg (trolig for en god stund siden), og bekrefter til Bloomberg at han aldri kommer tilbake i en 100 prosents-stilling i selskapet han stiftet våren 1975.

På spørsmålet om hvor involvert han er i Microsoft, svarer Gates at sitter i styret, og påpeker med riktighet at styret «gjør mye viktig arbeid akkurat nå» – han referer selvsagt til jobben med å finne en arvtager til Steve Ballmer. Gates er Microsofts styreformann.

Les også: Potensielle Microsoft-toppsjefer frykter Gates.

Annonse


Er aktiv i styret
The Bill and Melinda Gates Foundation er hvor han legger igjen mest arbeid, men som han påpekte under intervjuet i går; han er definitivt tilstede også i Microsofts kontorer, men utover styrearbeidet hevder han altså at han ikke har noen aktiv rolle.

Spørsmålet er selvsagt hvor aktiv han er i styremøtene, og hvor mye av det han bestemmer der påvirker. Det er nok et spørsmål personene som har vært inne til intervju også spør seg om.

– Det er ikke noe nytt å meddele angående jakten på ny sjef, men det er et godt styre, var alt en ordknapp Gates ville si til Bloomberg TV om jobben han gjør i Redmond, Seattle nå.
 

Kilde:
Bloomberg