Slik skal Apple gjøre kameraet enda bedre

Ifølge TechCrunch, og senere bekreftet av Apple, har selskapet kjøpt opp SnappyLabs, selskapet bak kamera-appen SnappyCam.

SnappyCam kjøpt av Apple
Det kule med appen er at den tar enda flere bilder per sekund enn Apples egen innebygde kamera-app klarer (60 mot Apples 10).

SnappyCam er allerede luket bort fra App Store, noe som betyr at alle eller mange av funksjonene blir å finne i Apples egen kamera-app.

Pris ukjent
Vi vet ikke hvor mye John Papandriopoulos, mannen bak selskapet, har tjent på oppkjøpet, men sjansen er i hvert fall stor for at SnappyCams funksjoner blir bakt inn i Apples egen kamera-app.

Til Re/Code (en ny teknologinettside med toppfolkene fra All Things D: Walt Mossberg og Kara Swisher), kommenterer Apple oppkjøpet med standardfrasen de alltid bruker i slike anledninger:

«Apple kjøper mindre teknologiselskap fra tid til annen, og vi pleier som regel ikke å diskutere formålet eller planene for oppkjøpet.»

Typisk Apple
Dette er en typisk Apple handel på den måten at selskapet er svært lite, men som har oppnådd et gjennombrudd innenfor et spesifikt område. Appen skal være svært godt kodet, for ifølge TechCrunch er det snakk om at Papandriopoulos mer eller mindre har oppfunnet jpeg-bildestandarden på nytt.

Papandriopoulos har blant annet en algoritme som er spesialtilpasset ARM-CPU-er – arkitekuren som er å finne i smartmobiler. Derfor kan også appen prosessere bildeinformasjon svært kjapt.
 

Kilder:
TechCrunch
Re/Code