Hopp til navigasjon Hopp til innhold
biteSMS er ikke helt som dette konseptet, men gjør det mulig å svare direkte når du får en SMS-varsel. (Ill.: superlameman)

Nå kan du plutselig gjøre mye mer med iOS 7

Her er jailbreak-appene alle må prøve.

Nå som Evasi0n er ute (i ny versjon med Cydia-støtte), og låser opp iOS 7, er det på tide å ta en titt på jailbreak-appene i tredjeparts-appbutikken Cydia.

Så ble det jul i år også
iOS-nerder over hele verden fikk en flott julegave i år: nemlig jailbreak av iOS 7. Det tok litt tid, altså, men det er overraskende nok mange fine apper og tweaks som tar nytte av du nå endelig har full tilgang til hele filsystemet til Apples nyeste OS til iPhone, iPad og iPod Touch. 

Evasi0ns jailbreak støtter iPhone, iPod Touch, iPad og iPad mini med iOS 7.0 til 7.0.4.

Plagsom feilemelding
Forekommer ofte «Failed To Fetch»-meldingen i Cydia? Om så er tilfelle kan det tenkes at en eller flere programvarekilder (repositories) er nede. For tiden er det Dev Teams Ultrasnow-kilde som opplever nedetid, derfor kan du fjerne den til ting stabiliserer seg.

Bare gå til «Sources» (du finner den under «»Manage). Derfor trykker du «Edit», og sletter Ultrasnow. Du kan når som helst legge den til igjen («Manage»-> «Sources» -> «Add»: http://repo666.ultrasnow.com

Prøv disse
iOS 7 Control Center ventet vi på i mange år, og Apples løsning er fin nok den, men siden Apple er Apple, er det ikke mange valgene (ingen, for å være presis),
tilgjengelig. Derfor er har noen snekret sammen FlipControlCenter. Med denne Cydia-appen kan selv velge hvilke hurtiginnstillinger du vil ha tilgang til.

Noen ganger, og spesielt om du har installert mange Cydia-apps, kan det være greit å rydde skikkelig opp, men det kan ta lang tid om man skal flikke to og to apper bort. Heldigvis sørger SwitchSpring for å ta kverken på absolutt alle apper som kjører. Den kan også ta omstart av det grafiske grensesnittet (Springboard).

Men jailbreak gjør det også mulig å installere langt mer omfattende apper, og en av de mest omtalte er biteSMS. biteSMS er nå i versjon 8 til iOS 7. Den avanserte SMS-appen gjør det mulig å svare direkte på varsler når du får ny melding. Mer om biteSMS her.

For Apple er mindre mer, men for noen er det rett og slett bare… mindre. Selskapet liker å leke seg internt, men skjuler slikt for deg og meg, om vi da ikke jailbreaker. Cydia-tweaken HiddenSettings7 løfter nemlig på sløret og lar deg stille inn en rekke ting relatert til kjernefunksjonene i iOS 7, i hovedsak animasjonshastighet og mindre visuelle endringer. Den er vel verdt en test, om du er som oss og kunne ønske ting gikk litt kjappere.

DockShift gjør som navnet tilsier, og endrer den visuelle stilen på den nederste app-linjen. Du kan stille inn hvor gjennomsiktig den skal være, og lar deg definere en ny visuell stil.

Og til slutt, for dere med en iOS-enhet som ikke kan installere iOS 7, finnes alternativet Whited00r 7. Dette er en modifisert versjon av iOS som prøver å se så likt ut som iOS 7 som mulig, og samtidig prøver å holde ressursbruken på et så lavt nivå som mulig for at eldre maskinvare skal klare å henge med.

 

Kilde:
AddictiveTips

Stikkord: Apple, ios 7, iphone, Tips