Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows Phone og Windows RT blir trolig gratis i et forsøk på å tjene penger på nett-tjenester. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Windows Phone kan bli gratis

Er det dette som skal til?

Microsoft kan komme til å gjøre Windows Phone gratis, akkurat som Android, for bedre å kunne konkurrere mot Apple og Google.

En del av en større plan
Det er operativsystemsjefen hos selskapet,
Terry Myerson, som visstnok seriøst vurderer dette for å få fart på utviklingen av nye håndsett, og ikke bare de som lages av Microsoft-kjøpte Nokia. Lumia-serien dominerer Windows Phone-landskapet totalt.

Det skal være snakk om Windows Phone og Windows RT til ARM, men i motsetning til Android, blir neppe Windows åpen kildekode. Det hadde vært litt av en nyhet.

Les også: – Microsoft kaller det en mini startmeny.

Ganske så sikkert at det skjer
Ifølge The Verge er ikke planene spikret hundre prosent enda, men blir trolig utfallet i det som er en ledd av en større endring av selskapets visjon for Windows.

Visstnok skal gratis-versjonen av Windows leveres med Threshold-oppdateringen, den som trolig vil inneholde en ny startmeny (akkurat dette vil altså gjelde Windows RT, og ikke Windows Phone).

Å gi bort de to OS-ene er helt klart for lettere å kunne tjene penger på nett-tjenester (Bing), og ikke minst reklame i Windows 8-apper.

Kilde:
The Verge

Stikkord: Microsoft, windows phone