Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er ifølge evleaks Nokias Android-mobil Normandy. Selv om Nokia snart eies av Microsoft, skal planen fortsatt være å lansere den neste år. Om så blir situasjonen, blir det en merkelig en. (Ill.: evleaks)

– Dette er Nokias Android-mobil

Hva vil Microsoft si nå?

Ifølge helt ny informasjon fra The Verge, og et bilde fra evleaks, arbeider fortsatt Nokia med en eller flere Android-mobiler. Normandy skal til og med være avbildet.

Nokia-oppkjøpet allerede godkjent
Dette selv om programvaregiganten har fått oppkjøpet godkjent av de riktige amerikanske myndighetene for ikke så veldig lenge siden.

Det er en merkelig posisjon for selskapet, som ikke bare har en tidligere Microsoft-mann som toppsjef, men som jo også allerede produserer de desidert mest populære Windows Phone-mobilene, nemlig Lumia-serien.

Nokias Android-mobil heter Normandy
Arbeidsnavnet på mobilen er ifølge evleaks Normandy, og den skal være priset i samme segment som billig-serien ti Nokia, nemlig Asha.

Mer om OS-et i Asha her.

Men til forksjell fra Asha kjører altså ikke Normandy et dumb-phone-OS, men Android, og har derfor tilgang til et stort utvalg apper, noe som er problemet med Asha.

Ingen planer om utviklingsstopp
Ifølge Nokia-medarbeidere er ikke prosjektet skrinlagt, overraskende nok. Mobilen skal nemlig lanseres neste år, noe selskapet fortsatt jobber mot.

Uansett anser vi begge kildene som troverdige, så det blir spennende å se om prosjektet nå plutselig stoppes, eller om Nokias mobil-avdeling får lov av Microsoft å prøve å selge billig-mobiler med Android i utviklingsland.

(Ill.: evleaks)

Bilde: evleaks/Twitter
 

Kilder:
The Verge
evleaks

Stikkord: android, Microsoft, nokia