Annonse


Slik skal Yahoo passe på deg

Yahoo lover fra og med mars (ifølge BBC) neste år å kryptere all trafikk, men du må vil måtte aktivere egen trafikk mot Yahoo selv.

Les også: Avviser norsk overvåking (Dagbladet.no).

Lover bedre personvern
Og da er det ikke bare snakk om epost (som også blir sikret med 2048-bits SSL-nøkler innen 8. januar 2014), men absolutt all data relatert til brukerinfo sendt til og fra Yahoos gigantiske datasentre, noe som betyr at alle Yahoo-tjenester berøres.

Les også: Gir bort 1 TB lagringsplass.

Annonse


Nyheten kommer selvsagt i kjølevannet av Edward Snowdens massive etterretningslekkasjer som har satt igang en svært viktig debatt om hva borgere over hele verden har rett til å vite om deres respektive myndigheters mulighet til overvåking av epost, data-trafikk og telekommunikasjon.

Les vår kommentar om personvernskandalen som rystet en hel verden.

Bedre, men…
Selv om dette er en positivt utvikling, er det selvsagt ingen garanti for at statlige etteretningsorganer ikke tvinger til seg tilgang til servere til selskap som Yahoo (uten at noen får vite det før det har gått flere år), men dette vil om ikke annet holde hackerne ute på en langt mer effektiv måte. Så kan man jo spørre seg om hvorfor dette ikke skjedde for lenge siden.

«Jeg ønsker å gjenta det vi har sagt før: Yahoo har aldri gitt tilgang til våre datasentre til NSA eller annen offentlig etat. Noensinne», påpeker Mayer i samme Tumblr-innlegg.

Slik oppsummerer Yahoo-sjef Marissa Mayer personvernstiltaken:

* «Kryptering av all informasjon som beveger seg mellom våre datasentre innen slutten av første kvartal 2014».

* «Tilby brukerne valget å kunne kryptere all data til og fra Yahoo innen slutten av første kvartal 2014».

* «Jobbe tett med våre internasjonale epost-partnere for å sikre at Yahoo-brandet epost er https-aktivert».
 

Kilder:
Yahoo
BBC

Annonse