Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er høst, og på tide å kaste ut bildene av sommer og sol. Eller trenger du å føle litt varme enda? Uansett hvordan du vil at mobilen, nettbrettet eller PC-en skal se ut, finnes det en haug med bilder som passer deg perfekt. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Finn hemmelige bakgrunner i Mavericks

Piff opp helga med våre tips.

Visste du at Apple har skjult mange nye bakgrunnsbilder i OS X Mavericks?

Nye bakgrunner til et nytt OS
Ikke vi heller, så vi takker pent for tipset fra Paul til Redmone Pie. Bildene finner du her: /Library/Screen Savers/Default Collections/

Denne mappen får du kjappest tilgang ved å holde inne cmd – shift – g, og lime inn banen.

Til alle andre enheter
Men du har sikkert mer enn en Mac eller en Windows-PC, som f.eks. en iPhone-mobil eller en Android.

Vi anbefaler at du sjekker ut appen Blur fra Enormous til iOS 7 (rundt 6 kroner). Den lager automatisk «blur» blir av bilder som allerede ligger på mobilen, eller du kan trykke Blur-knappen og bla gjennom et stort bibliotek. Det finnes en appklone som heter akkurat det samme, men som er laget av Meisong Cheng. Den er gratis.

Prøv også Wallpapers 2 (gratis) til iOS 6 og iOS 7. Denne appen lar deg til og med forhåndsvise bakgrunnene.

Ønsker du å laste ned bakgrunner på den vanlige metoden, altså fra nettleseren, er UltraWalls et fint sted å starte. De har delt inn bakgrunner etter enhetstype (iPhone, Android og iPad). Det er dog få bilder til iPad og Android.

Vi anbefaler interfacelift, eller en lignende nettside, i kombinasjon med HoloGlass Theme til Android.

Til iPaden, Mac-en eller PC-en
iPad RetinaShots er som navnet tilsier en nettside som samler flotte bakgrunner for bruk på iPad med Retina-panel, men også iPad mini.

En personlig favoritt vi har er interfacelift. Der kan hobby-fotografer sende inn naturskjønne bilder, og du kan laste ned til din enhet. Alle bildene leveres i svært mange oppløsninger, og bruker du en støttet nettleser på en Mac, PC eller mobil og nettbrett, finner den riktig oppløsning for deg. Genialt.

500px er en annen fotonettside som nok er kjent for mange. I tillegg til at du kan besøke nettsiden, finnes det apper til iOS (iPhone og iPad), Android (mobiler og nettbrett) og Windows 8.

Det finnes en haug med Android-apper som kun har som oppgave å levere deg flotte oppgaver. Best Wallpapers HD er en av dem, og den har en god snittkarakter på Google Play Store – Backgrounds HD Wallpapers er en annen.

Del dine personlige favoritter i kommentarfeltet.

Kilde:
Redmond Pie

Stikkord: android, ios, osx, Tips, windows