Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er etter TechCrunch' avsløringer svært sannsynlig at Amazon lanserer to mobiler neste år. Det blir første gang de lager mobiler, men ikke første gang de selger egen maskinvare. Avbildet: nye Kindle Fire HDX. (Ill.: Amazon)

– Fire kameraer følger øynene dine

Nye avsløringer om Amazon-mobilene.

Ifølge det TechCrunch erfarer jobber Amazon med utviklingen av to mobiler. De bekrefter altså Wall Street Journals artikkel fra tidligere i år.

Først nettbrett…
Det ene håndsettet skal være billig, mens det andre blir dyrere og skal levere et 3D-øyetracking-grensesnitt.

Nyheten om at Amazon forbedreder en serie mobiler selges ved siden av nettbrettene, ble først avslørt av The Wall Street Journal. Vi skrev om nyheten 10. mai i år, men allerede i juli 2012 (og faktisk helt tilbake i 2011), poppet de første ryktene opp fra kilder i Kina.

Les også: Her er Amazons nye nettbrett.

Neppe i år
Lansering av den dyre modellen er ikke satt til 2013. Amazon skal ha ønsket å lansere toppmodellen i år, men skal ha blitt satt tilbake grunnet tregere utvikling av maskin- og programvare enn ventet. Billigmodellen kan komme i år, men vi har våre tvil. Mer om dette litt lenger ned i artikkelen.

Det er uansett snakk om svært spennende teknologi. Det er ikke en mobil som krever 3D-briller, og har et jalla 3D-grensesnitt. Neida, greia er at den dyre toppmodellen med 3D har fire kameraer i front, en i hvert hjørne.

Gir liksom-3D
Disse kameraene fungerer som sensorer som følger med på hvor du ser, og hvor hodet ditt er i forhold til panelet. Poenget er å gi en 3D-effekt, trolig litt på samme måte som Parallax-effekten i ferske iOS 7. Apple bruker kun en internsensor for å få til denne effekten.

Men Amazons tar det hele mye lenger. Det skal være mulig å fysisk kikke rundt i grensesnittet med øynene for å se ting som vanligvis er skjult når man ser rett på panelet. TechCrunch presiserer at dette kun er eksperimentelle effekter, og at de kan bli skalert tilbake.

En annen ekslusiv Amazon-funksjon skal være et kamera-modus som lar deg ta bilder av objekter, og matche det mot selskapets nettbutikk.

Kanskje billigmodell i år
OS-et som skal kjøre på disse to modellene er nok trolig Amazons egne låste versjon av Android. Navnet på OS-et er FireOS – nå i versjon 3.0. Billigmodellen ønsker altså Amazon å lansere i år, men planene kan glippe til 2014.

Mobilene bygges hos Amazons superhemmelige Lab126-bygg. Utviklere som har noe med prosjektet å gjøre får kun se panelet til protoypene, resten er dekket til, og det er strengt forbudt å ta dem med ut på spasertur, og til pøbben.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Stikkord: amazon, Mobil