Annonse


– Fire kameraer følger øynene dine

Ifølge det TechCrunch erfarer jobber Amazon med utviklingen av to mobiler. De bekrefter altså Wall Street Journals artikkel fra tidligere i år.

Først nettbrett…
Det ene håndsettet skal være billig, mens det andre blir dyrere og skal levere et 3D-øyetracking-grensesnitt.

Nyheten om at Amazon forbedreder en serie mobiler selges ved siden av nettbrettene, ble først avslørt av The Wall Street Journal. Vi skrev om nyheten 10. mai i år, men allerede i juli 2012 (og faktisk helt tilbake i 2011), poppet de første ryktene opp fra kilder i Kina.

Les også: Her er Amazons nye nettbrett.

Annonse


Neppe i år
Lansering av den dyre modellen er ikke satt til 2013. Amazon skal ha ønsket å lansere toppmodellen i år, men skal ha blitt satt tilbake grunnet tregere utvikling av maskin- og programvare enn ventet. Billigmodellen kan komme i år, men vi har våre tvil. Mer om dette litt lenger ned i artikkelen.

Det er uansett snakk om svært spennende teknologi. Det er ikke en mobil som krever 3D-briller, og har et jalla 3D-grensesnitt. Neida, greia er at den dyre toppmodellen med 3D har fire kameraer i front, en i hvert hjørne.

Gir liksom-3D
Disse kameraene fungerer som sensorer som følger med på hvor du ser, og hvor hodet ditt er i forhold til panelet. Poenget er å gi en 3D-effekt, trolig litt på samme måte som Parallax-effekten i ferske iOS 7. Apple bruker kun en internsensor for å få til denne effekten.

Men Amazons tar det hele mye lenger. Det skal være mulig å fysisk kikke rundt i grensesnittet med øynene for å se ting som vanligvis er skjult når man ser rett på panelet. TechCrunch presiserer at dette kun er eksperimentelle effekter, og at de kan bli skalert tilbake.

En annen ekslusiv Amazon-funksjon skal være et kamera-modus som lar deg ta bilder av objekter, og matche det mot selskapets nettbutikk.

Kanskje billigmodell i år
OS-et som skal kjøre på disse to modellene er nok trolig Amazons egne låste versjon av Android. Navnet på OS-et er FireOS – nå i versjon 3.0. Billigmodellen ønsker altså Amazon å lansere i år, men planene kan glippe til 2014.

Mobilene bygges hos Amazons superhemmelige Lab126-bygg. Utviklere som har noe med prosjektet å gjøre får kun se panelet til protoypene, resten er dekket til, og det er strengt forbudt å ta dem med ut på spasertur, og til pøbben.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse