Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple har vunnet frem med sine argumenter mot Samsung, og dermed fått medhold i påstanden om at Samsung stjal patent 381. (Ill.: Apple)

Apple vant mot Samsung

Vant striden om strikk-patentet.

Det har akkurat blitt bekreftet at Samsung har tapt en av punktene i den pågående patentsaken mot Apple. Selskapet får ikke lov å anke «strikk-patentet» Apple har fått medhold i.

Samsung tapte
Når du sender avgårde en meny (eller et grensesnittelement), i en app har Apple lagt til en strikkffekt i forhold til hvor kjapt man berører elementet mot bunnen eller toppen av iOS-grensesnittet.

Dette er teknologi Apple har patentert, og som retten nå mener Samsung har stjålet.

Ga Apple medhold
Retten fant at Apple ikke hadde misbrukt noen av Samsungs patenter, men at Samsung, i tillegg til å ha stjålet Apples patent «381» («strikkpatentet»), også ulovlig har brukt fire andre patenter som tilhører Apple.

Det er dommer Lucy Koh, den samme dommeren som først ga Samsung en bot på 1 milliard dollar, som har dømt i favør Apple i denne saken som vi nå endelig begynner å se slutten av.

Endelige forhandlinger i november
Senere erkjente Koh at den store summen var basert på feilaktig justeori, og nedjustere derfor senere beløpet til under halvparten: 450 millioner dollar.

Den siste delen av rettsaken er satt av til november.

Se en større versjon av illustrasjonen under.

Apple vs. Samsung-saken.

 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, samsung