Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I oktober vil du kunne mate Windows 8-PCen din med 8.1.

Du må vente til oktober

Windows 8.1-planene avslørt.

Ifølge kilder The Verge og ZDnet har vært i kontakt med, kan alle med Windows 8 laste ned stor-oppdateringen i oktober.

Du må vente til oktober
PC-produsentene får den endelige koden allerede på tampen av denne måneden, men sluttbrukere må altså vente en god del lenger (men mange vil nok velge ikke-offisielle kanaler lenge før dette).

Grunnen til at PC-produsentene får koden tidlig, er selvsagt fordi de må mate alle maskinene med det nye operativsystemet, og sørge for alt fungerer som det skal.

Ny maskinvare
Det er også planlagt en ganske stor maskinvarelansering samtidig som 8.1 rulles ut. Microsoft Surface 2 er under utvikling er jo underveis, men når denne er klar for butikkhyllene, det er ganske så usikkert, siden Nvidia fortsatt jobber med den. Trolig får den Tegra 4.

Siden det er et relativt stort sprik mellom august og oktober, vil Microsoft også ha mulighet til å rette på feil de finner i mellomtiden.

Dette er forbedret
En nesten ferdig versjon av OS-et fant sin vei til fildelingsnettverkene i går, og avslørte en rekke mindre og mellomstore kosmetiske finpuss som blant annet henter inspirasjon fra Windows Phone, og som gjør det lettere å finne instillinger.

Foruten dette, og at startknappen er tilbake, er det gjort forbedringer med multitaskingen, Live Tiles (de kan gjøres mindre i 8.1), samt at Bing-søket er forbedret.

Kilde:
The Verge
ZDNet

Stikkord: windows 8.1