Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Opera til Android er lansert i ferdig versjon. (Ill.: Opera)

Opera lansert for Android

Prøv den endelige utgaven.

På Mobile World Congress i Barcelona 1. mars i år viste Opera oss en uferdig versjon av Opera til Android.

Lansert i ferdig utgave
Og nå i dag tidlig er nettleseren altså lansert i endelig versjon på
Google Play (krever Android 2.3 eller nyere), med et helt nytt grensesnitt:

«Opera har tenkt nytt, redesignet og bygget opp opplevelsen av nettleseren til å bli en vakker opplevelse. Opera for Android har et helt nydesignet grensesnitt (UI), med lysere farger og laget superintuitivt for brukerne.»

Dette er «Discover»
Også nye funksjoner er på plass:

«Med Discover er det lett å finne nytt innhold på nettet. Et raskt sveip med fingeren viser en liste med artikler konstant oppdatert. 

Det er som å ha en bitteliten hjelper i nettleseren, en hjelper som speider etter de ferskeste nyhetene og presenterer dem ryddig og elegant for brukeren. Velg dine interesser fra en liste med kategorier som kultur, nyheter, teknologi og flere, så oppdager du nettet på nytt. Discover er helautomatisk og ferdig installert i Opera for Android», skriver Opera i pressemeldingen.

Datakompresjon er inkludert
Også datakompresjon som Opera har vært kjent for på mobiler, er med i denne versjonen i form av Off-Road-funksjonen:

«Si hei til Operas nye Off-Road-funksjon i nettleseren. Den får deg ut på nettet hos de tregeste nettverkene verden over.

Off-Road tilbyr datakompresjon, som reduserer mengden av datatrafikk til nettleseren din. Bare slå på bryteren of Opera for Android starter jobben med å spare deg tid på dårlige nettverksforbindelser og penger når du surfer utenlands».

Kilde:
Opera pressemelding

Stikkord: android, opera