Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fra venstre: iPad 4, og slik man tror iPad 5 blir. Til høyre sees iPad mini. (Ill.: MacRumors)

– Så mye tynnere og lettere blir iPad 5

– Samsung skal fortsatt være storleverandør.

Ming-Chi Kuo fra KGI Securities har tidligere hatt rett i sine Apple-spådommer, nå tar han fatt i iPad 5.

Tynnere, lettere og kjappere
For Apple kommer til å lansere iPad 5 i år, trolig med samme design kjent fra iPad mini. Selvsagt vil den også bli kjappere og muligens får bedre kameraer, helt vanlige oppdageringer, men det er også andre ting Apple kan gjøre for å gjøre produktet enda mer interessant for potensielle kunder: tykkelse og vekt.

Må slanke batteriene igjen
Og Kuo tror Apple vil fokusere mye på tykkelse og vekt med iPad 5. Ifølge hans blir den 15 prosent tynnere, og 25 prosent lettere enn iPad 4. Det skal være snakk om å kutte tykkelsen med 2 mm. fra 9.5 mm. iPad 4 måler.

For å lette på vekta må batteriene krympes, og Kuo tror Apple krymper dem 25 til 30 prosent.

Samsung med A7X
Hva angår brikkesettet har Kup trua på at Samsung fortsetter som Apples ledende produsent av A7-CPU og GPU med lanseringen av en ny 
A7X-brikke som tar i bruk Samsungs 28nm-prosess.

Det har (selvsagt) blitt ryktet at Apple ønsker å kvitte seg med Samsung som partner grunnet sistnenvtes skarpe konkurranse på smartmobil og nettbrett med Galaxy-serien, men Kuo tror de to selskapene fortsatt vil holde sammen en god stund til, trolig til Apples andre mulig storpartner TSMC får i gang produksjonen av 20 nm. A7-brikker tidlig neste år.

Kuo tror masseproduksjon av iPad 5 vil starte i august-september.
 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, ipad 5