Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows Phone 8 får støtte for 1080p og større paneler enn i dag, men ikke før på tampen av året. (Ill.: Ole Petter Baugerød Stokke/DinSide.no)

Ingen Windows 8-«supermobil» før jul

1080p og fire kjerner tar tid.

Microsoft kommer ikke til å oppdatere Windows Phone 8-OS-et før på slutten av året. Denne oppdateringen til Windows Phone har internnavnet «General Distribution Release (GDR3)».

1080p og fire kjerners ARM-brikker
Dette for blant annet å kunne levere støtte for mobiler med 1080p-panel og fire kjerners-brikkesett. Mobiler med Android-OS har for lengst levert dette, mens Apple fokuserer på den helhetlige opplevelsen, og ikke nødvendigvis spesifikasjoner.

Uansett, oppdateringen vil endelig gi støtte for skjermer større enn 5" og nye ARM-brikker fra Qualcomm.

Ikke før til vinteren
Problemet er at nye produkter med bedre paneler og kjappere brikker ikke vil være på markedet før jul – det er selvsagt alltid smart å lansere nye produkter under julehandelen, men siden Android-enheter allerede har både 1080p og kjappere brikker, spørs det om ikke Microsoft vil måtte se seg slått igjen når det kommer til ytelse. Vi får se.

Windows Phone Blue, en del av den større Blue-oppgraderingen som også omfatter Windows 8 og Microsofts nett-tjenester (og som ikke har noe å gjøre med GDR3), skal ifølge The Verge lanseres i begynnelsen av neste år.
 

Kilde:
The Verge

Stikkord: windows phone