Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TechCrunch' MG Siegler er imponert over hva Facebook har fått til sammen med HTC. (Ill.: Paris Lemon/MG Siegler)

Apple-fan elsker Facebook-mobilen

Full av lovord.

Apple-fan og teknoblogger MG Siegler får ofte kraftig skyts for å være en skikkelig Apple-elsker.

«En iPhone elskers mening om Facebook-mobilen»
Derfor er det desto mer oppsiktsvekkende når han skryter av produkter ikke laget av epleselskapet. HTC First er den første mobilen med Facebook Home forhåndsinstallert, og Siegler liker det han ser.

Siegler skryter av HTCs design av First fordi den enkelt kan brukes med én hånd. Selv om spesifikasjonene ikke er så mye å skryte av (dette er en 99 dollar mobil med abonnement, tross alt), er det heller ikke det som er det viktigste.

Full av lovord
Det er selvsagt hva Facebook har gjort med Android som er det interessante her. Dette føles ut som en Facebook-mobil, hevder Siegler, og ikke Android, og man blir rett og slett ganske avhengig fordi det er så lett å bla i bilder, like innhold (dobbeltap på innhold fra hjemskjermen) og kommentere.

«Jeg liker HTC First med Facebook Home bedre enn Nexus 4, men mindre enn iPhone 5, skriver han, og fortsetter: "Når man først bruker First merker man litt etterslep i apper og kjerne-OS-et, noe man ikke merker på iPhone 5 eller Nexus 4, men jeg er impontert over hvor bra Facebook har klart å få til sine egne Home-animasjoner til å fungere på denne maskinervaren».

– Smart skjermvalg
Designet ser også ut til å leve opp til Sieglers forventninger:

«Når det kommer til byggkvalitet liker jeg faktisk HTC First ganske så godt. I hånden min minner den om Nexus One som lenge var min favoritt-Android. I forhold til andre, og større Android-enheter som er populære i disse dager, føles den liten, men ikke for liten.

Skjermen er faktisk litt større (4.3" mot 4" på iPhone 5) enn skjermen på iPhone 5. Pikseltettheten er litt høyere (341 mot 326). Det er en super skjerm, og siden den bare er litt bredere enn iPhone 5-panelet liker jeg bedre å bruke den med en hånd enn den noe bredere Nexus 4».

Batterilevetiden er også veldig god selv om Facebook Home hele tiden er koblet til Facebook via LTE for å hente bilder og statusoppdateringer.

– Slik burde alle gjøre det
Chat Heads er kanskje det Siegler skryter mest av: 

«Chat Heads er definitivt måten lynmeldinger bør fungere på en smartmobil. Istedet for å måtte åpne en separat app for å svare på en melding, viser Chat Heads brukerens profilbildet på toppen av det du driver med på mobilen.»

Siegler skryter av hvor lett det er å svare på meldinger uanett hvor man er (inkludert i apper som Google Chrome), og at det er lett å minimere samtalen og fortsette med det man drev med.

Hva mener de andre?
Gizmodo, The Verge og Engadget har også fått anmeldt mobilen.

The Verge oppsummerer med at Chat Heads er en veldig nyttig funksjon, gjør Facebook enda mer avhengighetsskapende og at OS-et kjører fint selv på beskjeden maskinvare. De trekker for at det ikke er støtte for widgets og app-mapper og at OS-et er i overkant enkelt.

Engadget er positivt overrasket over hvor polert produktet er i versjon 1.0, og synes det er flott at det kan lastes ned til din nåværende Android-mobil via Play Store, at Home er gratis og enkelt kan avinstalleres. De skryter også av designet, og påpeker at mobilen nesten forsvinner i hånda i forhold til de mange Android-toppmobilene på markedet.

Det er ikke akkurat valget om man ønsker å være jobb-produktiv, men, som de sier «leverer hjernedød underholdning for alle som bare vil kaste bort noen minutter eller to i løpet av dagen.»

Gizmodo liker at Facebook Home «får mobilen din til å ikke føles som mobilen din, helt gratis». De tror Home kan bli en hit blant den vanlige mobilbruker som i hovedsak bruker smartmobilen til å holde kontakten med venner, siden Home er svært enkelt lagt opp og kun gir grunnleggende funksjonalitet – akkurat det de aller fleste ønsker, altså.

Av negative ting påpeker de at de også opplever etterslep, og om du ikke er noen aktiv Facebook-bruker er selvsagt dette et poengløst produkt for deg.
 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: android, facebook, htc