Annonse


Alt om Facebook Home

Mark Zuckerberg gikk i går klokken 19:00 norsk tid på scenen for å avsløre Facebook Home: en hjem-og en låsskjerm til utvalgte Android-mobiler og nye HTC First.

Facebook Home, litt mer enn en app
Facebook Home kan deles opp i to deler: det er en en hjemskjerm og det er en låsseskjerm. Begge deler er sparsomme i designet og gir deg grunnleggende Facebook-funksjonalitet.

Låsskjermen minner endel om Windows Phone' måte å gjøre ting på, med et stort fokus på egne og dine venners bilder fra nettverket.

Ikke en gang en logo er synlig, og den eneste måten man ser at dette er din mobil på er profilbildet ditt i boble-design som brukes for å låse opp mobilen. I tillegg fungerer den som app-starter når man holder den inne: da får man tilgang til meldinger, sist brukte app og alle installerte apper – alt i samme rene stil som resten.

Annonse
Stilrent
Facebook har uten tvil fokusert mye på at ting skal se pent ut og at det føles riktig å bruke for det er ikke bare et skall og en launcher. Facebook hevdet de hadde brukt mye tid på å få ting til å føles riktig når man navigerer grensesnittet, og det har til og med fysikk-beregninger som et ekte mobil-operativsystem.

Låsskjermen viser dog ikke bare bilder, men også innkommende samtaler, arrangement, Facebook-oppdateringer samt varsler fra andre apps. Det er også lett å swipe bort ting man er ferdig med eller vil se på senere.

Chatheads
En funksjon som er ganske kul (eller plagsom, alt etter som) er chatheads. Chatheads er små bobleikoner med profilbildet til de du snakker med, og de følger deg uansett hvor du er: om du leser på en nettside har du til enhver tid disse snakkeboblene tilgjengelig.

SMS fungerer på samme måte, og det står ikke eksplisitt at det er en SMS, men SMS-meldinger vises med en annen farge for å differensiere dem fra Facebook-meldinger.

Kommer 12. april
Facebook Home vil kunne lastes ned til følgende Android-mobiler fra og med 12. april via Google Play (fredag neste uke):

* HTC One X 
* HTC One X+
* Samsung Galaxy S III 
* Samsung Galaxy Note II

Facebook skriver «visse enheter» inkudert de vi allerede har listet opp, noe som kanskje betyr at de har klar støtte for enda flere mobiler innen lanseringen neste uke.

Facebook har dessuten sikret seg avtaler med flere store aktører blant annet Samsung og Sony. Ingen av disse to har annonsert nye produkter enda.

HTC First
HTC First ser ikke ut til å bli en mobil vi nordmenn vil kunne kjøpe. Facebook samarbeider nemlig med AT&T i Statene, mens EE og Orange er partnere i Europa. De to sistnevnte opererer ikke i Norge. HTC One er en mellomklassemobil til 99 dollar, og har følgende spesifikasjoner:

* 4.3" skjerm (720p)
* 1.4 GHz to-kjerne Qualcomm Snapdragon 400 CPU
* 16 GB lagringskapasitet
* 1 GB RAM
* Android 4.1
* 5 MP-kamera
* Fire farger: svart, hvit, rød og blå

Vi tipper at XDA Developers vil snoke i appen for å frigjøre den slik at den kan installeres på alle Android-enheter, om da ikke Facebook har implementert en eller annen komplisert nett-autentisering mellom enheten og din Facebook-konto.

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse