Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lekkert NFC-tilbehør uten lanseringsdato. (Ill.: Per Ervland/ITavisen.no)

Slik føles Nokias toppmobil

Vi har prøvd Lumia 920.

Vi har tatt en kjapp titt på Nokias flaggskip Lumia 920.

Tung kvalitetsfølelse

Lumia 920 markedsføres som Nokias flaggskip, og Windows Phone 8-plattformens suverene kameramobil.

Vi håper PureView-kameraet er så godt som Nokia skryter av, for dette er en ganske så tung mobil, men når det er sagt: byggkvaliteten er svært god. I motsetning til en iPhone 5 er man ikke like redd for å miste den i bakken.

Alt sitter som støpt, men man sitter litt med murstein-følelelse, spesielt etter lengre tids iPhone 5-bruk

Smarte ladeputer, men uten lanseringsdato. Henrik Fagernes, salgssjef hos Nokia Norge, poserer stolt med de nye modellene.
(Ill.: Per Ervland/ITavisen.no)

OSet føles ikke kjapt nok

Ytelsen er som de andre WP 8-mobilene (toppmodellene har alle 1GB RAM og 1.5Ghz Krait-CPU)

Det går veldig kjapt å laste inn apps, mye kjappere enn med WP 7.5-mobilene, men å bruke selve OS-et føles akkurat som Windows Phone 7.5.

Heldigvis er Windows Phone 7.5 en silkemyk opplevelse, men vi hadde gjerne sett at OS-animasjonene var endel kjappere – det er jo ikke maskinvaren det står på lenger.

Slik er den i bruk:

Et foto-monster

En av grunnene til vekta (185 gram) på denne 4.5″-mobilen er ifølge Nokia bildestabilisatoren som ikke bare er digitalt hokus-pokus, men også har en optisk stabilisert 8.7MP BSI bildesensor med Carl Zeiss Tessar-linse.

Som om ikke det er nok har den to LED-blitzer og 1080p-videoopptak. Frontkameraet stopper på 720p-opptak, trolig mer enn godt nok.

Deksler til Lumia 820.
(Ill.: Per Ervland/ITavisen.no)

NFC er rett og slett kult

Førsteinntrykket er derfor som følger: vekt har ganske mye å si. Dette er i så måte ikke mobilen for folk som tar et par bilder i måneden – til det er denne alt for tung og stor.

Hvor bra kameraet er i forhold til sine konkurrenter kan vi ikke si noe om enda, men Nokia har bevist med 36 MP PureView-mobilen at kamerateknologi virkelig er noe de kan. Vi gleder oss til å se om kameraet på denne mobilen veier opp for vekta.

Lekkert og smart tilbehør ved hjelp av NFC:

Stikkord: lumia, nokia, windows phone 8