Lekkert NFC-tilbehør uten lanseringsdato.

Annonse


Slik føles Nokias toppmobil

Vi har tatt en kjapp titt på Nokias flaggskip Lumia 920.

Tung kvalitetsfølelse

Lumia 920 markedsføres som Nokias flaggskip, og Windows Phone 8-plattformens suverene kameramobil.

Vi håper PureView-kameraet er så godt som Nokia skryter av, for dette er en ganske så tung mobil, men når det er sagt: byggkvaliteten er svært god. I motsetning til en iPhone 5 er man ikke like redd for å miste den i bakken.

Alt sitter som støpt, men man sitter litt med murstein-følelelse, spesielt etter lengre tids iPhone 5-bruk

Annonse


Smarte ladeputer, men uten lanseringsdato. Henrik Fagernes, salgssjef hos Nokia Norge, poserer stolt med de nye modellene.
(Ill.: Per Ervland/ITavisen.no)

OSet føles ikke kjapt nok

Ytelsen er som de andre WP 8-mobilene (toppmodellene har alle 1GB RAM og 1.5Ghz Krait-CPU)

Det går veldig kjapt å laste inn apps, mye kjappere enn med WP 7.5-mobilene, men å bruke selve OS-et føles akkurat som Windows Phone 7.5.

Heldigvis er Windows Phone 7.5 en silkemyk opplevelse, men vi hadde gjerne sett at OS-animasjonene var endel kjappere – det er jo ikke maskinvaren det står på lenger.

Slik er den i bruk:

Et foto-monster

En av grunnene til vekta (185 gram) på denne 4.5″-mobilen er ifølge Nokia bildestabilisatoren som ikke bare er digitalt hokus-pokus, men også har en optisk stabilisert 8.7MP BSI bildesensor med Carl Zeiss Tessar-linse.

Som om ikke det er nok har den to LED-blitzer og 1080p-videoopptak. Frontkameraet stopper på 720p-opptak, trolig mer enn godt nok.

Deksler til Lumia 820.
(Ill.: Per Ervland/ITavisen.no)

NFC er rett og slett kult

Førsteinntrykket er derfor som følger: vekt har ganske mye å si. Dette er i så måte ikke mobilen for folk som tar et par bilder i måneden – til det er denne alt for tung og stor.

Hvor bra kameraet er i forhold til sine konkurrenter kan vi ikke si noe om enda, men Nokia har bevist med 36 MP PureView-mobilen at kamerateknologi virkelig er noe de kan. Vi gleder oss til å se om kameraet på denne mobilen veier opp for vekta.

Lekkert og smart tilbehør ved hjelp av NFC:

Annonse