Piratnettskyen har blitt virkelighet. Nå blir det omtrent umulig å stoppe The Pirate Bay (ikke at det var mulig tidligere heller.)

Annonse


– Nå kan ingen stoppe oss!

The Pirate Bay har vist seg å være nærmest umulig å ta ned: først fjernet de sentraliserte trackere, så fjernet de torrent-filene. Nå lever netttjenesten i skyen.

TPB i skyen

«Våre data flyter rundt i tusenvis av skyer, i dypt krypterte former, klare til å brukes når det er nødvendig», lyder meldingen på bloggen til den umåtelige populære fildelingstjenesten The Pirate Bay – for ja, nå er det virkelig som en tjeneste å regne, og ikke som en nettside.

Foruten å kvitte seg med torrent-filer (all informasjon samles i en magnet-lenke), er Pirate Bay-innholdet å finne i skyen.

Billigere og mer stabilt

Rent teknisk innebærer ikke endringen noe for brukerne av tjenesten, men alt er overført til flere virtuelle maskiner som opererer i to land.

Annonse
Dette kutter kostnader og forbedrer oppetiden betraktelig. Sistnevnte har nettsiden hatt endel problemer med mange ganger tidligere – sist gang var de nede i hele to dager.

Kjapt tilbake

Nå kan FBI og andre som prøver å stikke kjepper i hjulene til fildelerne se enda en mørkere fremtid i møte.

Om en server skulle gå ned er det ikke verre enn å kjøpe en ny virtuell server, laste opp de virtuelle maskin-filene, og stille inn last-balanseringen. Da er de oppe på nett igjen innen kort tid med full styrke.

Kilde:
The Pirate Bay
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse