EU mener Google er nærme å bryte europeiske lover hva angår personvern, og ber selskapet nå se på en tolv-punkts plan for å forbedre seg.

Annonse


EU: – Google nær ved å bryte loven

EU har gått svært grundig gjennom Googles nye måte å håndtere persondata på.

Reagerer på stor-endring

Det var i januar i år søkegiganten valgte å samle alle personvernjus og data på ett og samme sted. Endringen førte selvsagt til at EU sperret øynene opp og forlangte å sette seg inn i hva dette betydde for EU-borgere.

Nå har de konkludert med at Google er veldig nærme å bryte Europeiske lover, og har levert selskapet en tolv-punkts plan de ønsker de skal se på for å forbedre personvernet, og for holde seg godt innenfor EU-lovene.

I hovedsak heter det i brevet fra EU at «å kombinere personopplysninger på en så stor skala skaper høy risiko for personvernet for brukerne».

Annonse


Les også: Slik hindrer du Google i å vite alt om deg.

Slik fungerer det

Som ITavisen.no kunne melde 25. januar i år, fungerer Googles nye personvernregler slik:

«Fra 1. mars vil søkemotoren og etter hvert alt mulig-leverandøren på nettet legge om sin personvernpolitikk og kundebehandling, slik at du er én og samme person uansett hvor du befinner deg i nettets Google-univers.

Dette er delvis gjennomført i dag. Logger du deg for eksempel inn via fellesportalen iGoogle, får du automatisk tilgang til alle de andre Google-kontoene dine også.

Men du behandles fortsatt individuelt for hver tjeneste, avhengig av hvilken du er innom. Og vil du kombinere informasjon fra de ulike områdene, må du mer eller mindre mekke dette til selv.»

– De tar feil

Google bekrefter at de har mottatt rapporten og at de ser på den, men selskapet bedyrer at de «respekterer europeisk lov»:

«Våre nye retningslinjer for personvern viser vår mangeårige satsing for å beskytte våre brukeres informasjon og skape gode produkter.

Vi er sikre på at våre retningslinjer respekterer europeisk lov.»

Også Microsoft har (ikke overraskende grunnet Bing), kritisert Google for sin nye måte å håndtere personvern på.

Kilde:
eu.reuters.com

Annonse