Tidligere var det slik at du ble kastet av nettet etter tre advarsler. Nå utvider USA til seks.

Annonse


Nå blir de kastet ut etter seks advarsler

Tre land (USA, Frankrike og New Zealand) har så langt innført det såkalte «Three Strikes»-prinsippet der fildelere som laster ned ulovlig materiale blir kastet ut etter tre advarsler.

Utvider nådetiden
I USA, der ordningen i motsetning til i Frankrike og New Zealand er frivillig og opp til hver enkelt bredbåndsleverandør, blir nådetiden nå utvidet til seks advarsler.

Dette skriver Arstechnica.com.

Dekker 75 prosent
Ifølge nettstedet har bredbåndsleverandørene og innholdsleverandørene (film-, musikk- og spillbransje) gjennom organisasjonen Center for Copyright Information (CCI) blitt enige om å øke antallet advarsler før utkastelse fra tre til seks.

Annonse


Avtalen kommer til å dekke 75 prosent av alle amerikanske Internett-leverandører. Det betyr at dersom du blir kastet ut fra én leverandør, blir du nektet å være kunde også hos de andre som er med i samarbeidet.

Statlig organ
I Frankrike har staten opprettet et eget organ, Haute Autorité pour la diffusion des ½uvres et la protection des droits sur internet (HADOPI), som skal passe på at reglene bir overholdt.

Så langt har ikke en eneste franskmann blitt kastet av nettet, og systemet regnes av de fleste som en gedigen fiasko.

Fildelingen halvert
I USA har enkelte teleselskaper innført ordningen, men tilsynelatende halvhjertet. Heller ikke her har det blitt rapportert om folk som faktisk har blitt kastet av nettet.

Den newzealandske avisen The New Zealand Herald kunne i sommer rapportere at ulovlig nedlasting hadde blitt halvert etter at landet innførte Three Strikes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse