Linus Thorvalds ble merkbart sint etter å ha fått spørsmål om Nvidias manglende støtte for Linux. Her gir han fingeren i retning Nvidia.

Du vil ikke tro hva han sier her

Under en spørsmål og svar-seanse etter en leksjon på Aalto Universitet i Finland, gikk Linux-skaper Linus Thorvalds til frontalangrep på GPU-produsent Nvidia.

Kraftig salve

Selskapets Optimus-teknologi som sørger for å bytte mellom hovedkort-GPU, ofte Intels Graphics HD-serie, og Nvidias egne skjermkort støttes nemlig ikke i Linux av Nvidia – og det er lite trolig at det kommer til å skje noen endringer med det første.

I tillegg Hever Thorvalds at Nvidia har vært vanskelige å gjøre med hva angår Android også, med andre ord: selskapet bryr seg ikke noe særlig om open kildekode. Thorvalds ser likevel ikke helsvart på det, og mener Nvidia må tåle å bli kalt en av få verstinger.

Hva gjør Nvidia nå?

Heldigvis har programmerer gjort det mulig å få teknologien til å fungere ganske så bra i Linux, på samarbeidsnettsiden Github.

Nå gleder vi oss til å høre Nvidias svar, om det kommer et. Thorvalds utspill er ikke vanlig kost i en bransje toppfolkene som regel klarer å beherske seg.

48 minutter og 15 sekunder ut i klippet under kan du høre (og se) hva Linus mener om Nvidias dårlige Linux-støtte:

Kilde:
The Verge