En av de mange fantasifulle fantomtegningene av Apples påståtte, framtidige TV. Som altså ikke blir en TV likevel, skal vi tro analysebyrået Forrester.

Annonse


– «iTV» blir ikke en TV

Helt siden Steve Jobs død i fjor høst har ryktene gått om en TV fra Apple.
Årsaken er at Jobs i sine samtaler med biografen Walter Isaacson flere ganger nevnte TV som Apples neste store produkt.

– Endelig funnet ut
– Jeg har endelig klart å finne ut av det (I’ve finally cracked it), sa han.

Hva Jobs hadde funnet ut av er ikke godt å si. For han gikk ikke ytterligere i detaljer, naturlig nok.

Siste spekulasjon
Men som så ofte ellers når Apples toppsjef letter på sløret, medfører det en brottsjø av mer eller mindre kvalifiserte spekulasjoner.

Den siste kommer fra det velrenommerte analysebyrået Forrester, som blir lyttet til av en hel finansverden.

«Ikke-TV»
Eller nærmere bestemt fra Forrester-analytikeren James McQuivey. Han skriver på sin blogg at yhan tror Apple kommer tkil å satse på det han kaller en «ikke-TV».

Dette fordi Samsung, LG og alle de andre allerede har et godt grep om TV-markedet, men at marginene på flatskejrmer nå er så lave at de knapt tjener penger på det. I tillegg har de pælmet inn all verdens tilleggstjenester (filmbestilling, YouTube, Kinect-aktig styring med hendene etc) via samarbeidavtaler.

– Kall det iHub
I stedet for å selge en erstatning for TV-en du nettopp kjøpte, burde Apple overbevise millioner av sine fans om at de trenger en ny skjerm i livet sitt. Kall det en iHub, en 32 tommers pekeskjerm med håndstyring, stemmestyring og iPad-styring som kan henges på veggen der familien samles for å planlegge, spise og snakke, skriver han.

Med andre ord en iPad til å henge på veggen, med stemme- og håndstyring? Hm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse