Dessverre er bildene som er kommet frem av dårlig kvalitet.

Annonse


Slik var Android før

Det foregår en rettsak mellom Oracle og Google i disse dager, og i forbindelse med denne har det dukket opp en del interessante dokumenter som viser hvordan operativsystemet utviklet seg, og hvordan det fremstod før smarttelefon-revolusjonen som fokuserte på berøring.

Historietime
Vi har allerede fått se hvordan Googles første mobil kunne sett ut i 2006 – den lignet mer på tastaturmobiler som dominerte markedet på den tiden, med et businessvennlig QWERTY-tastatur og en mindre skjerm.

Nå har det også dukket opp skjermbilder av selve operativsystemet som hadde passet godt til denne mobilen, med et bredt skjermformat.

Annen tankegang
Det hele så mye mer tradisjonelt ut, med menyer ikke så forskjellige fra Symbian eller gamle Windows Mobile, og bygde rundt knappebasert navigasjon.

Bildene skal stamme fra tidlig 2007, og på den tiden var jo smarttelefoner fortsatt synonymt med forretningsbrukere som var først og fremst avhengige av epost og kalender.

Da den første Android-mobilen endelig kom sent i 2008, var situasjonen helt annerledes, og utover 2009 ble operativsystemet til den suksessen vi kjenner i dag.

Se flere bilder av gamle Android hos The Verge, som har funnet frem til rettsdokumentene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse