Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne prøver å lure deg til å installere en app til 7 kroner.

Har du også fått denne?

Ikke trykk – lurer deg til å betale.

Appen Syn går nå sin tvilsomme seiersgang på Facebook.

Allerede mest betalte

Syn hjelper iPhone-eiere å synkronisere kontaktinformasjon fra Facebook mot den lokale kontaktlisten på mobilen for 7 kroner.

Appen, som til tross for svært dårlige tilbakemeldinger fra brukerne, er på førsteplass på den norske iPhone App Store betal-listen, og det er neppe fordi appen er knakende god.

Utnytter Facebook-hull

Så hvordan sprer den seg? Jo, utviklerne hos Falkor Inc. har funnet et smutthull i Facebooks anti-spam-system.

Dette medfører at om du aksepterer app-forespørselen på det sosiale nettverket, så deles den med alle eller deler av vennekretsen din.

Slik lures du

«I går fikk jeg en melding fra en fjern venn på Facebook med takk for invitasjonen til Syn, men at han ikke helt skjønte hva det var.

Da tenkte jeg «hva pokker er dette», og fant ut at den hadde sendt meldinger til store deler av kontaktlisten min», forklarer en bruker til Nettavisens Side3.

Finnes gratis i Facebook-appen

Det er i utgangspunktet ikke noe galt med en slik app (selv om Facebook-appen allerede har slik funksjonalitet innebygget), men det rapporteres om at appen kun er til for å hente inn personopplysninger.

Et Google-søk avslører nemlig at det er svært mange misfornøyde kunder og ikke bare i Norge.

Tilbakemeldingene.
(Ill.: ITavisen.no)

Kilde:
Side3

Stikkord: app store, facebook