Telenor gleder seg til den Europeiske versjonen av nye iPad. Bør du vente med å handle på fredag?

Annonse


Telenor mener det kommer ny iPad

Oppdatert, 11:23, 21.03: Sak oppdatert med uttalelse fra Telenor i slutten av artikkelen.

På Telenors 4G-nettside avsløres det at selskapet avventer Apples europeiske LTE-versjon av nettbrettet. Apple har ikke sagt noe om noen Europa-versjon.

God timing likevel?

Operatøren sa før det ble kjent at nye iPad ikke støtter norsk LTE-standard, at 2012 var god timing å lansere 4G-nettet, akkurat grunnet iPaden.

Skuffelsen må derfor ha vært relativt stor når det viste seg at nye iPad ikke støtter de nåværende frekvensene som blant annet NetCom bruker på sitt LTE-nett.

– Vi ser frem til Europa-versjon

Men på Telenors nettside er det interessant informasjon å lese:

«Når det gjelder Apples nye iPad, støtter den i dag kun 4G frekvensene som benyttes av amerikanske operatører, men ikke i Europa. Vi ser frem til at Europa-versjonen kommer».

4G i år

Telenor vil ikke avsløre når 4G-nettet er klart, men det lanseres i år:

«Vi vil lansere 4G i løpet av 2012 i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, samt Bærum og Sandnes.

Det nye nettet har overføringshastigheter som overgår dagens bredbåndslinjer og gir et hav av muligheter for mobile tjenester.»

Kan være lurt å vente

Når den nye iPaden i så fall vil komme er ikke godt å si, da Apples tredje generasjons nettbrett blir gjort tilgjenglig for salg i norske butikker og på Apples norske nettbutikk allerede førstkommende fredag.

Det kan med andre ord være smart å vente om man ønsker LTE, til det er avklart hva som skjer.

Dette sier Telenor

Til ITavisen.no bekrefter Telenors informasjonssjef Anders Krokan at de ikke har fått melding fra Apple at det er noen ny iPad på vei, men at de regner med at det kommer en ny modell senere:

«Apple bekrefter at den nye iPad-en som kommer til Europa leveres med støtte for LTE på 1700- og 2100-frekvensene, det vil si den støtter ikke LTE i nettet vårt foreløpig.

Vi forventer imidlertid at Apple på et senere tidspunkt vil levere en iPad som vil kunne benyttes på LTE-nett i Norge, men har ikke fått bekreftet dette. Slik sett er vi litt ivrige i ordlyden på Telenor.no, og Apple selv er rette til å svare på om det kommer en LTE-versjon til Norge, og når dette i så fall skjer.»

Bør du vente? Ja, om du vil ha LTE

På spørsmålet om man bør vente eller ikke til å gå til anskaffelse av LTE-versjonen:

«Du vil få god surfeopplevelse med ny iPad i Telenors nett, og vi oppgraderer kontinuerlig nettet for å sikre både bedre kapasitet og dekning på 3G.

Telenor skal gi den beste surfeopplevelsen i markedet. Men om man vil ha 4G-opplevelsen, må du ha nettbrett som er tilpasset frekvensene i det norske markedet – da må du med andre ord vente.»

Kilde:
Telenor

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse