Galaxy Nexus var den første mobilen med Ice Cream Sandwich.

Annonse


HP-sjefen tror Android blir lukket

Den ferske HP-sjefen Meg Whitman sjokkerer med dristig uttalelse rundt Androids fremtid.

Whitman tror Motorola-oppkjøpet vil bety mye

For Whitman, som tok over etter Léo Apothekers ett års-styre, mener Googles oppkjøp av Motorola Mobility vil medføre at Android nå blir lukket:

«Vi har valgt å dele WebOS med åpen kildekode-miljøet noe som vil ta rundt tre til fire år. Jeg tror det er rom for enda et operativsystem. iOS er strålende, men det er et lukket system. Jeg tror Android også kan ende opp som et lukket system grunnet Googles forhold til Motorola.»

Fra helt åpent til helt lukket?

Det er en skremmende tanke for Android-fans som liker OSet fordi det er det motsatte av iOS på mange måter: man kan installere mer eller mindre hva man vil, mens iOS og App Store er helt lukket og alle applikasjoner må forhåndsgodkjennes av Apple.

Problemet til Google er dog ikke bare fragmentasjon av OSene over en lang rekke forskjellige nettbrett og smartmobiler, men også virus og trojanere i Android Market.

Prøver å berolige gamle partnere

Google prøver så godt de kan å berolige sine Android maskinvare-partnere, men med Motorola-oppkjøpet og rykter rundt at de nå bygger et eget bygg for testing av egenprodusert maskinvare, er det god grunn for Googles tidligere gode partnere å frykte at Google tar en Apple og lager sin egen programvare eksklusivt til sin egen maskinvare i langt større grad enn tidligere.

Vi har allerede sett trenden med at Google tegner korttids-kontrakter med maskinvare-partnere (HTC – Galaxy One, Samsung – Galaxy Nexus), merker telefonen med Google-logoen og leverer den med den siste versjonen av Android-OSet, mens tredjeparts-mobiler uten logoen ofte får siste versjon av OSet langt senere. Nå tyder alt på at Google vil ta dette enda lenger.

Kilde:
Channel EMEA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse