dsc00820

Annonse


Nå er Chrome på Android

Google gjør endelig det mange har ventet på: bringer sin egen, populære nettleser Chrome til sin mobilplattform og nettbrett-OSet Android 4.0.

Prøv til Android 4.0

Du kan allerede prøve Google Chrome til Android 4.0 Ice Cream Sandwich (trykk HER), det er en beta, men alle har altså tilgang, såfremt du har en mobil med Android 4.0.

Oppdatert, 10:07, 08.02.12:

Det viser seg at Chrome Beta til Android 4.0 kun kan installeres for amerikanske kunder.

Oppdatert, 10:18, 08.02.12:
Men, det er et triks som muligens omgår denne sperren. Last ned installasjonspakkefila (APKen) her.

Android 4.0 er ikke akkurat et mye brukt OS enda, vi får håpe de åpner for tilgang for 2.3 og 3.x Android-eiere snart. Google har ikke gitt noen dato.

Nettleseren ser forøvrig ganske kul ut. Den støtter en uendelig rekke faner og åpne nettsider blar man gjennom ved å flippe gjennom dem.

Unike funksjoner

Find in Page lar deg søke etter spesifikke ord på en nettside, ord som blir markert for lett å kunne se dem. Ikke minst har også Incognito-surfing funnet veien fra stasjonær-versjonen til mobil-versjonen slik at man kan surfe anonymt.

Google har også bakt inn en smart liten funksjon døpt Link Preview som gjør det enkelt å zoome inn slik at man er sikker på at man treffer riktig lenke.

Den store fordelene er at man får med seg alle sine faner fra stasjonær-versjonen om man bruker den på en PC. Det er bare å logge seg på sin Google-konto.

Adobe er dødt

Og om det skulle være noen tvil: Flash er ikke støttet – ingen overraskelse etter denne nyheten i november i fjor. Uansett er det nå dobbelt-bekreftet at Flash er dødt på Android.

Adobe påpeker at de vil samarbeide med utviklingen av HTML 5-teknologien med Google. Det er også viktig å være klar over at Chrome til Android skal erstatte Android-nettleseren og at derfor Flash nok forsvinner fra mobil-plattformen kjappere enn tidligere antatt.

Kilder:
Engadget
The Verge
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse