Lekket skjermbilde fra den siste betaen, den som blir tilgjenegelig for alle i slutten av måneden, viser at Start-menyen er borte.

Annonse


Se, nå har de gjort det utenkelige!

Vi har helt siden vi så de første bildene av Windows 8 stusset over den kjipe Start-menyen.

Nå forsvinner den

Og nå skjønner vi hvorfor Microsoft nærmest har ignorert den ikoniske Start-menyen i Windows 8, først introdusert i Windows 95. Siden 95 har brukergrensesnitt-grunnkonseptet til OSet bygget rundt Start-knappen, men nå er det altså slutt etter 17 års tro tjeneste

Det er i den allment tilgjengelige betaen (Fra slutten av måneden) at den store endringen sees etter at det lekket en skjermdump fra en Windows entusiast-blogg som har fått hendene på byggeversjon 8220.

Aktiveres automatisk

Ifølge The Verge skal kilder som skal være tett innpå Windows 8’s utvikler-team ha forklart nettsiden at Start-menyen erstattes av en «hot corner» som aktiveres automatisk uten venstre museklikk.

Menyen beskrives som et «thumbnail»-lignende brukergrensesnitt erstatter den gamle menyen i Metro-visning samt tradisjonell visning av skrivebordet.

Fler bilder her

The Verge påpeker at Microsoft muligens vil gjeninnføre Start-menyen om man nok krever at den får bli, men som The Verge påpeker, at Start-menyen skal vekk er noe som ble bestemt for lenge siden så sjansene er derfor små for at den får bli.

Synes du Super Baren først introdusert i Windows 7 er nyttig? Bra, for den forsvinner ikke i Windows 8 og får beholde sine funksjoner.

Flere bilder av den nyeste betaen her.

Start-menyen i Metro-visning.

Start-menyen som den var i en eldre beta.

Start-knappen i Windows 95 - året som startet det hele.

Ferskt skjermbilde av utforskeren.

Nye kopierings-funksjoner.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse