Kaz Hirai har en stor oppgave foran seg.

Annonse


– Slik skal jeg redde Sony

Denne uken ble det kjent at Kazuo Hirai blir øverste sjef i Sony. Hirai var tidligere Playstation-sjef.

Slik skal han gjøre det

Sony la ikke frem positive tall i dag. Bloomberg kunne melde at Sony tror på mer enn doble så store tap enn tidligere ventet – så hva kan gjøres?

Etter at de skuffende tallene ble kjent gikk den ferske toppsjefen på scenen og la frem hva han mener kan gjøres for å snu selskapets negative trend.

1. Styrke Sonys kjerne-virksomhet.

Digitalbilder og spill er Sonys to styrker, ifølge Hirai. Han vil gjøre mer for å få enda mer ut av disse to for å styrke sin posisjon i mobil-markedet. Hirai ønsker også å bruke invasjonen selskapet har klart å få til innen bildebehandling og nyttiggjøre dette i nye produkter innen legemiddel-industrien.

2. Samle Sonys TV-produksjon.

Det blir slutt å titalls av mer eller mindre like TVer. Sony ønsker å satse på S-LCD, OLED og Crystal LED – sistnevnte en Sony-teknologi. Selskapet vurderer også muligheten til å skaffe seg samarbeidspartnere i dette markedet.

3. Omforme selskapets forretnings-portefølje.

Sony er aktive i mange segmenter i elektronikk-bransjen. Kan ting kuttes? Det er viktig for Hirai å finne ut hvilke produkter som ikke gir noe merverdi i forhold til tilsvarende produkter fra konkurrenter og kutte disse eller samarbeide med andre for å kutte kostnader.

4. Innovasjons-akselerasjon.

Igjen kommer det frem at Hirai ønsker å satse på det medisinske markedet, spesifikt innen ultralyd og røntgen.

Hirai vil utfordres

Hirai påpekte, flere ganger, at det er svært viktig for Sony å levere en helhetlig brukeropplevelse for kundene: «fin maskinvare er ikke nok», ble det lagt trykk på.

Han mener også at han kan gjøre grep i styrekulturen med aktive sjefer under ham som ikke bare sier ja til alt, men som faktisk har egne ideer, visjoner for selskapet og produkt-ideer.

Oppsummering

Hirai ønsker å kvitte seg med mange modeller, noe vi tipper berører de fleste segmentene selskapet er involvert i: kameraer, mobil, bærbare og TVer. Han ønsker å satse stort på medisinsk utstyr der selskapet stadig innoverer og har viktige patenter.

Videre vil han at Sony skal satse på bilde-behandling og spill for å styrke sin posisjon i mobil-markedet, noe som blir lettere nå som Sony nå kutter samarbeidet med Ericsson.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse