Kim Dotcom kaller Mega for et «privatliv-selskap». Nå gjør han også betalingen anonym.

Annonse


Her er mannen bak Megaupload

Hele 76 politimenn måtte til da den 37 år gamle tyskfødte Kim «Dotcom» Schmitz ble tatt.

Tok ingen sjanser
Med seg i det enorme huset til 142 millioner kroner i utkanten av Auckland på New Zealand hadde han 14 andre personer. Blant dem var både livvakter, kvinner og barn.

Politiet tok ingen sjanser. Flere av dem hadde bevæpnet seg før de våget seg inn i «Dotcom Mansion».

Nektet kausjon
Ifølge Torrentfreak.com ble han nektet kausjon.

Annonse


Dermed må han sitte i varetekt til det blir avgjort om han skal utleveres til USA.

Jakt i ni land
Schmitz driver sammen med kompanjongen Mathias Ortmann og en håndfull medhjelpere/ansatte opp- og nedlastingsnettstedet Megaupload.

Nettstedet ble i natt norsk tid stengt av amerikanske myndigheter. Samtidig ba FBI sine kolleger om å arrestere Kim og hans medhjelpere. Amerikansk politi har anmodet myndighetene i ytterligere åtte land om å pågripe det de mener er medskyldige.

(Ill.: Torrentfreak.com)

Høy profil
Megaupload har holdt en høy profil i mediene. Og Schmitz elsker å posere med dyre biler, våpen og ymse effekter på TV, i aviser og magasiner. Gjerne sittende i et privatfly, eller stående foran det enorme huset sitt. Eller med sjampis i boblebadet sammen med unge, vakre kvinner i bikini.

Flere kjendiser (blant dem P Diddy, Kim Kardhasian, Will i. am. og Alicia Keys) har omfavnet nettstedet, som man ser i denne videoen:

Rik på betalt nedlasting
På New Zealand er han selve symbolet på en usympatisk, nyrik person. Han bor tidvis også i Hong Kong, også der på luksuriøst vis.

Schmitz har tjent seg rik på å tilby folk rask nedlasting av filer fra nettet. I utgangspunktet har det vært gratis å bruke Megaupload, men da må du vente noen minutter. Og nedlastingen tar sin tid.

Lokke-lenker
Om du vil ha rask nedlasting, må du betale til Schmitz. Tydeligvis er det mange som har gjort det.

Megaupload sponsor gjerne linker på regulære piratnettsteder for å lokke folk til å bruke dem framfor vanlige torrents.

Langt synderegister
Selv hevder Schmitz at han ikke har kjennskap til filene som passerer gjennom systemet hans.

Men det er ikke bare medvirkning til ulovlig fildeling og piratkopiering han er tiltalt for. FBI har en lang liste som blant annet omfatter pengeutpressing og hvitvasking.

En TV-reportasje om arrestasjonene og saken finner du på den newzealandske TV-kanalen TVNZ.

Arstechnica.com har en grundig artikkel om livsstilen til folkene bak Megaupload og hvorfor USA er så ivrige etter å ta dem.

Annonse