Windows-8-Tablet (1)

Annonse


Disse kan bli alt for dyre

De første Windows 8-nettbretten med Intel-brikkesett ventes på tampen av året.

Finner ikke formelen

De skal prøve å stjele brukere fra i hovedsak iPad og gjøre det vanskeligere for Android å etablere seg på markedet.

Google og deres maskinvarepartnere har langt ifra hatt ønsket suksess med sine. Det var heller ikke mange Android-nettbrett å se på årets CES, mens fjorårets-messejippo hadde et hav av Android-nettbrett. Ingen av dem viste seg å bli en suksess.

Mens Microsoft, Google og Intel sliter med å etablere seg i det nye markedet, ventes det at Apple lanserer sitt tredje generasjons nettbrett i mars.

Annonse


Priskrangel?

Det er DigiTimes som nå hevder å vite at hverken Microsoft eller Intel skal være villige til å kutte prisen på programvare og maskinvare, respektivt, og at Windows 8-nettbretten med Intel-maskinvare derfor kan komme til å bli priset til mellom 599 (3600 kroner) til 899 dollar (5400 kroner).

Dette er selvsagt de mulige prisene i USA, her hjemme må vi, om pris-estimeringen viser seg å stemme, måtte betale endel mer.

Ingen tid å miste

En ting er sikkert: hverken Microsoft eller Intel, og spesielt førstnevnte, har mulighet til å prise seg ut av en krig mot Apple og Google om de forventer å være relevante i årene fremover.

Intel har også et dilemma. Om de ikke senker prisen på sitt nettbrett-brikkesett Clover Trail-W (tilgjengelig andre halvdel 2012), så er faren der for at maskinvare-produsentene istedet velger ARM-løsninger fra Nvidia, Qualcomm eller Texas Instruments.

Kilder:
DigiTimes
BGR

Annonse