«Search plus Your World» stenger deg inne i Google-universet, mener kritikerne.

Annonse


– Dårlig dag for Internett

I dag åpner Google sin nye søketjeneste «Search plus Your World».

Jobbet i Google
Det liker Twitters faste rådgiver og tidligere Google-medarbeider Alex Macgillivray dårlig.

– Dårlig dag for Internett. Siden jeg har vært der før, kan jeg forestille meg uenigheten, skriver han på sin Twitter-konto.

– Misbruker posisjon
Macgillivray utdyper ikke sine synspunkter, men henviser i stedet til denne bloggen, skrevet av professoren og journalisten John Battelle, som blant annet var med fra starten med magasinet og nettstedet Wired.

Annonse


Battelle mener, som trolig Macgillivray tydeligvis også gjør, at Google igjen misbruker sin dominerende posisjon på søkemarkedet. Han tar det for gitt at amerikanske konkurransemyndigheter vil se på saken.

Ved å integrere sitt sosiale nettverk Google+ i søkene, vil de stenge brukerne inne i sitt eget univers, hevder Battelle.

Prioriterer seg selv
Han påpeker at Google-søket verken viser resultater fra Flickr, Facebook eller Twitter – bare fra Googles egne tjenester, Facebook-konkurrenten Google+ og bildetjenesten Picasa, som jo er en konkurrent til Flickr.

Hvor stort problemet er, kan synes noe uklart. For det er jo frivillig å bruke Googles nye filter, akkurat som det er frivillig å ha en Google+-konto.

Men kritikerne mener det er trist at en dominerende aktør som Google ikke tar hensyn til alle der andre, og nærmest later som om Facebook og Twitter ikke eksisterer.

Annonse