Spotify bekrefter at en iPad-app kommer - men når?

Annonse


Nå får Spotify apps

Det er ingen direkte videostrøm fra pressekonferansen som starter 18:15, men vi følger utviklingen via Cnets CoverItLive-dekning med lenke nederst i denne artikkelen.

Om få minutter avslører Spotify-sjef Daniel Ek hva selskapet skal fokusere på i tiden fremover.

Oppsummering

Det var det. Pressekonferansen er over og det var altså en egen app-plattform Spotify lanserte i dag.

Apps blir gratis også for ikke-betalende brukere av tjenesten. Spotify krever å selv godkjenne alle apps før de blir gjort tilgjengelig for Spotifys brukere.

Annonse


Det er i skrivende stund ikke kjent når plattformen og klienten skal lanseres for sluttbrukere.

111130-12432293--rollingstonespotify_gallery_post

Bruker Javascript

Spotify skal bruke HTML 5 Javascript som API. «I dag blir Spotify en plattform for musikk». Din egne plattform for organisering av tjenesten er døpt Spotify Platform og man finner apps via App Finder. Konsert-informasjon og plate-anmeldelse-app er allerede utviklet. Det samme er en enkel sangtekst-app.

Spotify har med seg følgende app-partnere fra start:

* Pitchfork
* Last.fm
* Dagbladet
* Sharemyplaylists
* TuneWiki
* Songkick
* Moodagent
* Gaffa
* Top 10
* The Guardian
* Rolling Stone
* Billboard
* Fuse

Apps underveis

Ek snakker om at kundene vil ha flere funksjoner i Spotify, men at selskapet ikke kan lage alle selv. Jepp, vi tipper en app-plattform annonseres om få minutter.

Og nå er det offisielt: Spotify skal lansere en app-plattform slik at man kan bruke apps i Spotify-programvaren, det er altså snakk om helt integrerte apps som kan levere sangtekster, konsertinformasjon, anmeldelser og DJ-funksjoner.

– 33 prosent av alle svensker bruker Spotify

Daniel Ek åpnet naturlig nok pressekonferansen ved å forklare hva Spotify tilbyr, nemlig et alternativ til pirat-kopiering. Visjonen til selskapet er å gi kundene mulighet til å høre musikken de vil, hvor de vil.

Ingen spennende avsløringer enda, men Ek skryter ifølge Cnet av at mer enn 33 prosent av alle i Sverige bruker tjenesten.

Tjenesten har 10 millioner aktive brukere og 2.5 millioner betalende kunder. De sier ikke noe om hvor mange registrerte brukere tjenesten har.

Snart braker det løs

The Wall Street Journal mener å vite det er snakk om en app-plattform, andre tror det kun er snakk om endrede betalingsmodeller.

Uansett, vi følger pressekonferansen direkte og rapporterer så fort det er noe interessant å videreformidle.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse