Alt på skjermen er usynlig for alle andre enn deg...

Annonse


Skjul skjermen for sjefen

Lei av at sjefer og kolleger ser at du oppdaterer Facebook-kontoen din når du egentlig skulle sitte fordypet i regnskaper, salgsrapporter og koder?

Synlig bare for deg
Da er denne gjør det selv-løsningen tingen for deg.

Nettstedet Instructables.com forklarer hvordan man kan forvandle en standard LCD-skjerm til en skjerm der bare du kan se hva som befinner seg på den av tekst, bilder og video.

Holder med kino-briller
Hemmeligheten er et par 3D-briller du har kjøpt for 20 kroner på kino (du kan for eksempel montere linsene ii rammen til et par gamle solbriller for å få dem til å se proffe ut) og et relativt brutalt inngrep i skjermen (bruk helst den gamle, lavoppløste skjermen du kasserte i fjor, og som ikke en gang de aller fattigste Finn-kundene vil ha).

Annonse


Kort fortalt har et LCD panel to filmer utenpå glasset, et polariseringsfilter som filtrerer vekk det overflødige baklyset, og en glatt eller matt endefilm.

Ser helt hvit ut
Når man fjerner den polariserende filmen, vil man kun svakt se konturene av det som vises på skjermen, fra litt avstand ser den fullstendig hvit ut.

Man bruker denne polariserende filmen til å lime på f.eks et par brilleglass, eller 3D-briller som har rett polarisering (i rett orientering med LCD punktene) og kan se det som er på skjermen, så sant man holder hodet i rett orientering.

Forklaringsproblem
Deremd vil skjermen bare være et hvitt felt for alle som ikke har 3D-briller på. Mens for deg – som jo har på deg briller – vil alt synes som før.

Utfordringen er selvsagt å forklare sjefen hvorfor du har på deg briller med farget glass innendørs. Samt ha svaret klart når hun eller han spør om å få prøve brillene…

Her ser du hvordan det fungerer:

Oppdatert 30/11-2011 kl. 14.55 (Takk til Ted K. Johansen for oppklarende tekst som vi har lånt)

Annonse