Denne gangen er det Samsung som vil at Apple skal slås med dommerklubba. (Illustrasjon: Per Ervland)

Annonse


Vil stoppe både iPhone og iPad

Samsung har tidligere truet med å gå rettens vei for å blokkere lanseringen av iPhone 5 i Europa, som svar på at Apple har klart å blokkere Galaxy Tab 10.1 i Tyskland.

Vil stoppe begge
Nå tar de konsekvensene av truslene, med start i Nederland. I går var saken oppe for retten i Haag.

Samsung går hakket lenger enn de først bebudet. For i Nederland dreier det seg ikke bare om iPhone 5, men om alle utgaver av iPhone og iPad.

– Bryter fire patenter
Samsung mener Apple bryter fire av deres patenter. Alle skal være vitale deler av iPhone og iPad, på en slik måte at produktene overhodet ikke kan selges dersom Samsung får gjennomslag.

Annonse


Dommen faller 14. oktober. Dersom den går i Samsungs favør, vil den sørkoreanske industrigiganten trolig gå videre til rettsalene i andre europeiske land, og etter alt og dømme også til EUs overnasjonale rettsinstanser.

Opptrapping
Krigen mellom Samsung og Apple trappes stadig opp. Det siste utspillet var Apples beslutning om å trappe ned bestillingen av deler fra Samsung, og i stedet finne alternativer i Japan og på Taiwan.

Dette vil ramme Samsung hardt økonomisk. Men dersom de fortsatt uhindret får lov til å spise seg inn i Apples marked for nettbrett og smarttelefoner eller kanskje til og med klarer å snu søksmålet fra Apple mot Apple selv, kan det være verd det.

Kilder:
Reuters
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse