Det skal handle om nettbrett også neste år, og i enda større grad enn i år. Nettbrett-krigen har nettopp startet. Apple vant det første slaget, men Google og Microsoft har ikke råd til å tape. Det blir beintøft for alle og dermed bra for oss forbrukere.

Annonse


På frysepunktet

De er innvevd i hverandre, men likevel bitre fiender.

Det er situasjonen for to av verdens viktigste teknologiselskaper akkurat nå.

Har klart å stoppe salget
Som kjent har Apple gått rettens vei for å stoppe Samsungs Galaxy Tab nettbrett, som de mener er en kopi av sitt eget nettbrett iPad.

Det har de til en viss grad lykkes med. Salget av Galaxy Tab 10.1 er stoppet i både Tyskland og Australia, og salget av enkelte Galaxy mobiltelefoner er stoppet i Nederland.

Annonse


Apple har saker gående i flere land, og håper tydeligvis å kunne overbevise flere dommere om at Samsung har jukset seg til sitt nettbrett-design.

Stadig opptrapping
Samsung slo i forrige uke fryktelig tilbake, og beskyldte Apple for å ha stjålet deres patenter.

Krigen ble trappet opp ytterligere et hakk da det torsdag i forrige uke ble kjent at Apple vil trappe ned bestillingene av deler fra Samsung til sine produkter, og i stedet kjøpe fra japanske Toshiba.

Frykter konsekvensene
Ifølge nyhetsbyrået Reuters frykter nå bransjeanalytikerne at krigen vil forsure det forretningsmessige forholdet mellom Samsung og Apple.

Mange tror at dersom ikke Apple lykkes i retten, vil de i stedet straffe Samsung på pungen ved å slutte å handle med dem.

Det vil utvilsomt ramme Samsung hardt. Salg av komponenter til tredjepart utgjorde i fjor frie prosent av selskapets totale omsetning. Da Apple kom med sine bestillinger til iPhone og iPad i første kvartal i år, steg denne andelen til seks prosent.

Se også: Lar seg ikke knekkke av Apple (digi.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse